НИКОЛА НИКОДИЈЕВИЋ: Седница Скупштине Београда 30. новембра

Танјуг

25. 11. 2020. у 08:50

НИКОЛА НИКОДИЈЕВИЋ: Седница Скупштине Београда 30. новембра

Фото: Град Београд

ПРЕДСЕДНИК Скупштине града Никола Никодијевић заказао је за понедељак, 30. новембар, 24. седницу Скупштине града, која ће се одржати у Сава центру.

Одборници ће расправљати о неколико предлога планова детаљне регулације, као и одлукама о изради планова од значаја за развој града.

Реч је, између осталог, о Предлогу измене и допуне Плана детаљне регулације комплекса аутобуске и железничке станице у Блоку 42 на Новом Београду, за комплекс аутобуске станице, Предлогу плана детаљне регулације дела блокова 18а и 69, градска општина Нови Београд, Предлогу плана детаљне регулације за део подручја западно од улице Тошин бунар до Улице Марије Бурсаћ, градске општине Земун и Нови Београд, као и Предлогу плана детаљне регулације за насеље Велико село, општина Палилула.

Како је саопштио Секретаријат за информисање, пред одборницима ће бити и Предлог плана за постављање подземних контејнера за селекцију отпада и рециклажу у периоду 2019-2029. године, за територију градске општине Савски венац - трећа фаза, као и Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о оснивању „Слободне зоне Београда”.

На дневном реду је и Предлог одлуке о измени Одлуке о повећању основног капитала ЈКП „Градска чистоћа” и Предлог решења о давању сагласности на одлуку о измени статута ЈКП „Градске пијаце” Београд и ЈКП ГСП „Београд”.

Седница Скупштине Града Београда биће одржана уз поштовање препорука Градског завода за јавно здравље о превентивним мерама у циљу спречавања ширења заразне болести ЦОВИД-19, наведено је у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)