БЕОГРАЂАНКУ ЋЕ КРАСИТИ ПАРКОВИ: Компанија Марера пропертис почела реконструкцију једног од симбола града

М. СТАНОЈКОВИЋ

25. 11. 2020. у 09:11

БЕОГРАЂАНКУ ЋЕ КРАСИТИ ПАРКОВИ: Компанија Марера пропертис почела реконструкцију једног од симбола града

Будући изглед дела објекта

"БЕОГРАЂАНКА" ће до краја 2021. године повратити стари сјај. Компанија "Марера пропертис" започела је реконструкцију ове вишеспратнице и једног од симбола Београда, чији је од недавни власник, а у адаптацију ће бити уложено више од 8.000.000 евра. А на терасама петог и шестог спрата биће постављене зелене оазе, које ће бити конципиране као паркови.

Обнова здања одвијаће се по фазама, а обухватиће уређење простора од 5. до 23. спрата коју су недавно преузели од Града.

- Цео процес адаптације организован је тако да се сва дешавања у околини несметано одвијају, укључујући и уобичајено функционисање саобраћаја - наводи Милана Срећков, директорка компаније "Марера". - Пројекат реконструкције зграде "Београђанке" водимо имајући на уму интересе наших суграђана. Поносни смо на архитектонски дизајн који ће истаћи универзалност и свевременост старог решења архитекте Бранка Пешића, и то кроз модерну обраду, најквалитетније материјале и нову енергију просторног концепта.

Унутар "Београђанке", у плану је израда новог простора, савременог и функционалног дизајна, који ће поседовати "паметни" систем за управљање зградама.

- На тржишту увелико влада интересовање за канцеларијски простор у оквиру тог пројекта, како међу постојећим тако и код нових, потенцијалних закупаца. У овој фази радова већ је издато више од 60 одсто простора - наводи Срећков. - Уз већ поменуте зелене зоне које су конципиране као паркови, у радове ће се уврстити и замена стаклених површина на фасади, као и комплетна реконструкција главног улаза у објекат. У плану је модернизација лифтова, замена свих инсталација и унапређење природне вентилације како би простор имао адекватна "плућа" за одвијање пословања, чак и у ванредним епидемиолошким ситуацијама попут тренутне.

ПРОДАТА ЗА 16,5 МИЛИОНА ЕВРА

ПАЛАТА "Београд" продата је у септембру за 16,5 милиона евра, а компанија "Марера" била је једини заинтересовани купац. Град је први пут "Београђанку" понудио на продају у јулу за 20,6 милиона евра. Тада није било заинтересованих купаца, па је цена за следећи конкурс снижена за четири милиона евра, односно на 16,5 милиона евра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)