БОРИМО СЕ ЗА 40.000 УГОСТИТЕЉА: Весић о новим мерама - ево шта је рекао о затварању вртића

Novosti online

23. 11. 2020. у 22:32

БОРИМО СЕ ЗА 40.000 УГОСТИТЕЉА: Весић о новим мерама - ево шта је рекао о затварању вртића

Фото: Г. Шљивић

Вртићи и школе у Београду радиће нормално, каже заменик београдског градоначелника Горан Весић, уз напомену да је град надлежан само за рад вртића. У београдским вртићима је мали број заражених.

Од око 88 000 деце која иду у вртиће у Београду, свега око 40 је заражено вирусом корона и за сада нема потребе затварати вртиће, напомиње Весић.

- У вртићима се поштују апсолутно све епидемиолошке мере, као и у школама и не постоји ни један разлог да не раде - напомиње он.

Говорећи о мерама београдског кризног штаба и ограничењу радног времена угоститељских објеката, наш саговорник истиче да се град Београд бори за 40.000 запослених у угоститељском сектору.

- Сада, када је радно време скраћено, то ће се сигурно одразити на ову привредну грану и сигурно ће радити много теже, а многи од угоститељских објеката доведени су у ситуацију да ће тешко моћи да раде - каже Весић.

Ако би вртићи били затворени и уколико би се у потпуности прешло на онлајн наставу, према Весићевим речима, београдска привреда осећала би још теже последице "јер многи родитељи не би знали шта ће са децом".

- Ми разумемо потребу кризног штаба да уводе рестриктивније мере како би се смањио број заражених, дајемо свој допринос томе, али морамо да кажемо да постоје економске последице таквих мера. Да те последице за угоститељство и сектор услуга у Београду нису мале и нису безначајне - каже Весић.

Он најављује мере које ће предложити Привредна комора Србије, у чему, како каже учествује и град Београд, како да се помогне угоститељском сектору.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)