ЗА ГОДИНУ ДАНА 1.101 ПРЕКРШАЈ: Одлуку о снабдевању у прописаном интервалу достављачи углавном поштују

Ј. Динчић

17. 11. 2020. у 12:12

ПРОШЛО је тачно годину дана од када су градске власти усвојиле нову Одлуку о снабдевању услужних објеката, у периоду од 20.00 до 7.00 часова наредног дана, а која се односи само на оне објекте који немају обезбеђено паркинг-место.

ЗА ГОДИНУ ДАНА 1.101 ПРЕКРШАЈ: Одлуку о снабдевању у прописаном интервалу достављачи углавном поштују

Систем казни требало би да смањи гужве

За годину дана, колико се примењују нови прописи комунални милиционари написали су 1.101 прекршајни налог.

Од укупног броја, за само прва два месеца спровођења ове одлуке, тачније у новембру и децембру, написана је 971 казна, а од почетка ове године свега 130. Одлука је привремено била укинута током ванредног стања.

Нови прописи, који су донети како би се пре свега смањиле саобраћајне гужве у граду, односе се само на територију централних градских општина, док су Барајево, Гроцка, Сопот, Лазаревац, Обреновац и Сурчин изузети.

- Након годину дана контроле примене наведеног решења, закључили смо да велики број људи из области снабдевања поштује утврђени режим саобраћаја - објашњавају, за "Новости", надлежни из Секретаријата за послове комуналне милиције. - Морамо да истакнемо да и већина угоститељских и трговинских објеката поступа у складу са поменутим решењима.

Гужве су смањене јер је и новом Одлуком теретним камионима изнад 3,5 тона забрањено да од 20.00 до 7.00 часова саобраћају кроз Кнеза Милоша, Таковску, Коларчеву, Теразије, Краља Милана, кружни ток на Славији, Васину и Југ Богданову. Као и преко Бранковог и Старог савског моста.

Надлежни додају и да је смањењу саобраћајних гужви умногоме допринело увођење новог електронског система контроле паркирања "Око соколово". Све је мањи број возача који своја возила заустављају са сва четири упаљена мигавца у Булевару Зорана Ђинђића, Јурија Гагарина и код "Бувљака". Али и дуж Булевара краља Александра, који је једна од најдужих рута за снабдевање.

КАЗНЕ ОД 5.000 ДО 50.000 ДИНАРА

СВИМ правним лицима, односно фирмама које комунални милиционари затекну у кршењу одредбе о снабдевању, биће написана казна у износу од 50.000 динара плус 5.000 за одговорно лице. Појединци за исти овај пропуст биће кажњавани од 5.000 до 25.000 динара, у зависности од места на којем буду затечени.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)