ВЛАДИКА АМФИЛОХИЈЕ И ПАТРИЈАРХ ПАВЛЕ КРАСЕ ЗИД У МИРИЈЕВУ: Мурал са ликовима двојице великана освануо у овом београдском насељу (ФОТО)

С.В.

15. 11. 2020. у 18:25

НА ЗИДУ у Улици Миријевски венац, прекопута поште у Миријеву, освануо је мурал са ликовима недавно преминуког митрополита црногорско - приморског Амфилохија и патријарха Павла, који нас је напустио пре 11 година.

ВЛАДИКА АМФИЛОХИЈЕ И ПАТРИЈАРХ ПАВЛЕ КРАСЕ ЗИД У МИРИЈЕВУ: Мурал са ликовима двојице великана освануо у овом београдском насељу (ФОТО)

Фото: С:В:

Млади уметник Матија Поповић у суботу је почео са улепшавањем зида, а уколико временске прилике буду повољне, осликавање зида требало би да буде готово до сутра. 

Ово је, каже Поповић, симболичан гест захвалности за све што су двојица упокојених великана урадили за цео српски народ.

- Ово радимо да бисмо се одужили за оно што су влафика Амфилохије и патријарх Павле учинили за Србе - прича Поповић.

- Пре 11 година, 15. новембра је преминуо патријарх, па сам зато овог викенда почео са радом. Уједно, желим да улепшам овај зид, који се налази у најпрометнијој миријевској улици, па ће мурал видети сви који се упуте у овај део Звездаре. Између ликова владике и патријарха, који се раде црном и белом бојом, биће исписана чувена Његошева реченица : "Благо оном ко довијека живи, имао се рашта и родити."

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)