КУПАТИЛО ЗА МИГРАНТЕ КОД ЗЕЛЕНОГ ВЕНЦА: Ево ко га је отворио и шта се налази тамо

Ш. Маровић

07. 11. 2020. у 13:29

КУПАТИЛО ЗА МИГРАНТЕ КОД ЗЕЛЕНОГ ВЕНЦА: Ево ко га је отворио и шта се налази тамо

Фото В. Н.

У ЦЕНТРУ престонице, у Ломиној 7, прекопута пијаце Зелени венац, отворено је јавно купатило за мигранте и грађане, који немају услове за одржавање личне хигијене.

Како за наш лист каже један од запослених, пореклом из Бразила, услуга ће бити потпуно бесплатна, а због пандемије вируса корона и могућих гужви, потребно је заказивање унапред.

Репортери "Новости" обишли су јуче новоотворени објекат у склопу тржног центра и затекли неколико група миграната испред улаза. Свако од њих поседовао је папирић, на ком је писало заказано време и који је "улазница" за објекат у Ломиној.

Осим нашег саговорника, који се представио као Бразилац, у локалу се налазило још неколико особа.

- Овде ће дневно моћи да се истушира 50 до 80 људи, зависи колико њих се пријави за ову услугу - каже запослени. - У четвртак смо имали 30 корисника, док је јуче тај број био још већи. Овде се може добити шампон за косу и тело, као и пешкири који се одмах после коришћења перу.

ЧУЂЕЊЕ ПРОЛАЗНИКА

МНОГОБРОЈНИ Београђани који пролазе овом прометном улицом јуче су са чуђењем и знатижељом посматрали новоотворени објекат у Ломиној. Многи од њих нису знали за пренамену овог простора, па су од запослених тражили објашњење које су нове услуге доступне у овом локалу.

Према његовим речима, објекат су отворили "хумани људи", а главни организатор се налази у Сједињеним Америчким Државама. Наш саговорник, који не зна српски и са којим смо разговарали на енглеском, дао нам је број телефона свог "газде", али он нам се није јавио.

Иако се објекат тек отворио, на вратима и стаклу објекта могу се видети разне личне поруке миграната исписане на енглеском језику.

Ко је власник локала који је издат за ову намену, јуче нисмо успели да сазнамо. У склопу Тржног центра, где је сада отворено јавно купатило, претходне три године налазио се фризерски салон. Комшије кажу да су нови закупци дошли "неприметно", али нико није желео да каже ко је власник овог простора.

Из Општине Савски венац, на чијој територији се налази тржни центар, такође нико није одговорио на наше позиве.

Иначе, јавни тоалети у центру града, како је наш лист недавно извештавао, и даље су затворени за кориснике због пандемије короне.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)