РАДОЈИЋИЋ АПЕЛОВАО НА БЕОГРАЂАНЕ: Максимално смањите контакте!

Танјуг

06. 11. 2020. у 18:31

РАДОЈИЋИЋ АПЕЛОВАО НА БЕОГРАЂАНЕ: Максимално смањите контакте!

Фото Танјуг

ГРАДОНАЧЕЛНИК Београда Зоран Радојичић апеловао је на суграђане да максимално смање контакте и да је то у овом периоду епидемије кључни захтев, уз већ постојеће држање дистанце и ношење маски.

Радојичић је, гостујући на РТС, казао да се данашњом одлуком Кризног штаба о ограничењу броја људи и у затвореном и на отвореном на максимално пет желело утицати на свест људи да смање број контаката.

Он је објаснио да ће у кафићима и ресторанима, на пример, моћи да буде и више људи у одређеном тренутку али под условом да поштују "прописану дистанцу од два метра и да један човек заузима четири квадратна метра".

Радојичић је казао и да је тешко након осам месеци под епидемијом дефинисати оптималне мере, али да се Кризни штаб труди да нађе прави баланс.

"Следећи састанак је почетком следеће недеље па ћемо видети у односу на дату ситуацију", рекао је он додавши да је једна од сугестија да се смањи музика.

То је био предлог доктора Кона, и тако ће се мање гласно причати па на тај начин и мање ширити вирус, али видећемо, појаснио је градоначелник.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)