БИЋЕ КЛИЗАЊА ПОД ЗВЕЗДАМА: Отварање клизалишта биће средином децембра

Г. НОВАКОВИЋ

05. 11. 2020. у 16:02

УПРКОС епидемији, грађани ове зиме неће остати ускраћени за уживање на клизаљкама. Ледене плоче на Ади Циганлији и на Ташмајдану биће формиране до друге половине децембра, када се очекује још једна сезона клизања на отвореном. Да ли ће бити оваквог уживања и на Тргу републике, засада се не зна.

БИЋЕ КЛИЗАЊА ПОД ЗВЕЗДАМА: Отварање клизалишта биће средином децембра

Фото: Н. Фифић

Узимајући у обзир целокупну ситуацију са вирусом корона, надлежни интезивно прате развој догађаја. Према речима Миодрага Јовића из ЈП "Ада Циганлија", менаџмент управе Савског језера тренутно стоји при одлуци да клизалиште буде постављено на Каменом граду током зимског периода.

- Планирани датум отварања клизалишта је 19. децембар, док ће припреме за поставку инсталација ледене плоче и пратећих садржаја почети око 1. децембра - каже Јовић.

Разлика у односу на претходне године, јесте значајно мањи број посетилаца у истом тренутку. ЈП "Ада Циганлија" ће у потпуности испоштовати све прописане превентивне мере заштите, укључујући и лимитирање броја људи на леденој плочи, а све у складу са препорукама Кризног штаба, које у том моменту буду на снази. Већ сада постоји план.
- Око клизалишта ће бити постављене дезобаријере, и одређени редари који ће бринути о евентуалном непоштовању епидемиолошких мера - напомиње Јовић.

ТЕСТИРАЊЕ ПОСТРОЈЕЊА

ПРИПРЕМА простора стадиона "Ташмајдан" у највеће престоничко клизалиште заказано је за крај овог, или почетак наредног месеца. Тренутно је у току редовно сервисирање постројења и тестирање. Први клизачи на лед под отвореним небом моћи ће да стану у другој половини децембра. Епидемиолошке мере биће јасно истакнуте.

И Спортски центар "Ташмајдан" наставиће са планираним активностима за предстојећу зиму, све док на снази не буду неке забране Штаба. Имајући у виду да објекти у оквиру "Ташмајдана" већ раде смањеним капацитетом, у том маниру само ће се наставити и на отвореном. Уз строго поштовање свих мера, план је да се сезона клизања на плочи површине скоро 2.000 квадрата одржи.

- Биће ангажовани редари, служба обезбеђења, као и дежурна медицинска служба - каже Иван Аксентијевић из Спортског центра. - У редовним околностима на клизалишту је могуће, истовремено, да буде око 400 клизача. Број људи у предстојећој зимској сезони свакако ће бити значајно мањи, у зависности од мера и препорука које буду на снази средином децембра.

Осим поменутих епидемиолошких захтева, на почетак рада клизалишта на отвореном утицаће и временске прилике у том тренутку.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)