ПОЧЕЛО ИЗЛИВАЊЕ "БАШТИЦА": Обиман посао у Булевару патријарха Павла напредује, највише радника код раскрснице са Улицом Пере Велимировића

С. Б. М.

04. 11. 2020. у 10:30

СВАКО ко пролази Раковицом, може да уочи напредак на проширењу Булевара патријарха Павла. Уочава се и недостатак радника, па се чини да би градња брже напредовала када би било ангажовано више људи.

ПОЧЕЛО ИЗЛИВАЊЕ БАШТИЦА: Обиман посао у Булевару патријарха Павла напредује, највише радника код раскрснице са Улицом Пере Велимировића

Постављено је 2.700 метара водоводних цеви и 1.500 метара кишне канализације / Фото Н. Скендерија

Репортери "Новости" су десетак радника затекле на постављању канализационих цеви, на почетку Булевара. Неколико стотина метара даље, багер је товарио земљу у камион, али ту радова нема. Највише путара је код раскрснице са Улицом Пере Велимировића.

Из Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда, која је инвеститор овог пројекта, кажу да је у Булевару патријарха Павла до сада завршен комплетан ископ за труп саобраћајнице и замењен је материјал на око 80 одсто дужине трасе.

- Урађена је подлога и почиње израда бетонске трамвајске баштице на целој траси. Постављено је укупно 2.700 метара водоводних цеви и 1.500 метара кишне канализације. Положено је око половине електроенергетских и телекомунакиционих инсталација, а подземни каблови за сигнализацију положени су у дужини од око 700 метара. На месту срушеног моста у Улици Пере Велимировића изграђена је нова конструкција, коју сада користе сва возила - наводе у Дирекцији.

Раније је, како кажу, завршено уклањање туцаника са трасе постојеће трамвајске пруге, демонтажа колосека са контактном мрежом и стубовима и уклоњени су сви бетонски одводни канали. Са трасе је пресађено 459 стабала, која је преузело ЈКП "Зеленило Београд" и повађени су сви пањеви са трасе.

Подсећамо, гради се деоница дужине 1.875 метара од Кошутњака до Улице Пере Велимировића. Радовима се проширује постојећа саобраћајница тако да се добију по две саобраћајне траке у оба смера, а у средини ће се налазити трамвајска пруга постављена на баштици. Уговорени рок за завршетак радова је март следеће године.

Фото Н. Скендерија

ПОСАО ПЛАНИРАН У ТРИ ЕТАПЕ

РАДОВИ на проширењу некадашњег Раковичког пута и његова трансформација у градски булевар започели су почетком 2018. године измештањем Топчидерке. Следећа етапа градње, требало би да се надовеже на ову и настави даље до раскрснице код Хиподрома. Она подразумева изградњу денивелисаног укрштања са путем за Кошутњак и потпуно нову трасу Булевара дуж пруге. Ни са том деоницом посао неће бити завршен. Да би се комплетирала цела трансверзала потребно је обновити Булевар патријарха Димитрија до скретања за Ресник.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)