ПОЧАСТ ОСЛОБОДИОЦИМА ЖЕЛЕЗНИКА: Положени венци борцима у Балканским ратовима и Првом светском рату

Г. Н.

28. 10. 2020. у 16:34

ПОЧАСТ ОСЛОБОДИОЦИМА ЖЕЛЕЗНИКА: Положени венци борцима у Балканским ратовима и Првом светском рату

Фото: Општина Чукарица

ПОЛАГАЊЕМ венаца на споменик борцима за ослобођење Србије у Балканским ратовима и Првом светском рату, у порти Цркве Стефан Дечански обележена је 102. годишњица од ослобођења Железника.

Помену су присуствовали председник Општине Срђан Коларић и председница Скупштине Лидија Јовановић, делегација Савеза удружења потомака ратника Србије 1912-1920 - подружнице Железник, делегација месног удружења бораца и потомака НОР-а и грађани Железника.

Споменик палим ослободиоцима који су били житељи Железника подигли су њихови рођаци и суграђани, а одавањем поште данашње генерације становника овог насеља чувају успомену на своје храбре суграђане. Након одржавања опела, уз чинодејствовање свештенства Цркве Стефан Дечански и помена страдалим житељима Железника, поред споменика који су породице у порти цркве подигле 1920. године, положени су венци.

Споменик је на иницијативу Удружења и уз подршку општине недавно обновљен, а на њему су уклесана имена 209 житеља Железника, бораца за ослобођење Србије у Балканским и Првом светском рату.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)