ГАЗДЕ СЕ ТУЖЕ, А СТАНАРИ ТРПЕ: Корисницима дома за старе "Олга један" у Земунуи даље прети искључење струје

Ј. Ж. С.

28. 10. 2020. у 07:46

ГАЗДЕ СЕ ТУЖЕ, А СТАНАРИ ТРПЕ: Корисницима дома за старе Олга један у Земунуи даље прети искључење струје

Дом за старе "Олга један"

СТАНАРИМА дома за старе "Олга један" у Земуну и даље прети искључење струје, воде и грејања због нерашчишћених рачуна власника куће Ранка Милића и власнице установе Јасмине Орловић. И док се они међусобно оптужују за непоштовање уговора, корисници су препуштени сами себи, јер су због епидемије ковида 19 врата дома затворена не само за посете, него и за евентуална пресељења.

Радници ЕПС у последње време редовни су посетиоци објекта у Улици Миће Радаковић на броју 4р. Милић, који је издао кућу, тврди да је то због нагомиланих дугова, а адвокат дома Сава Стевановић наглашава да је то због захтева власника ЕПС-у да се струја искључи, јер кућу жели да прода или изда за већу кирију.

- Уговор о закупу још није истекао - каже Стевановић. - Једно је да он тражи раскид и исељење, а друго је да искључује струју и воду. Потпуно је у реду да човек жели да узме више новца, али није у реду да својим поступањем омета нормално функционисање дома. Неколико пута је покушао сам да искључи струју и направи проблем станарима од којих су многи дементни или морају да користе антидекубиталне душеке који спречавају појаву рана, а раде на струју.

С друге стране, Милић одбацује ове оптужбе и каже да је 29. јуна потписао уговор о поравнању са циљем да се дугови у износу од око 2,7 милиона динара на име закупа, струје, воде и кабловске.

- Наравно да Јасмина Орловић није испоштовала ни овај уговор, нити је платила рачуне, нити се иселила из објекта - каже наш саговорник. - Ја сам као оштећена страна на крају и тужен за ометање сопственог поседа и изречена ми је привремена мера због сметања државине.

У уговору о закупу закљученом 25. септембра 2015. године стоји да се он потписује на шест година са месечном киријом од 500 евра. За време трајања уговора, закуподавац је дужан да плаћа трошкове инфостана, утрошене електричне енергије, воде, грејања, грађевинског земљишта, трошкове телефона и да једном месечно закупцу достави доказ о плаћеним рачунима за прошли месец.

РЕАГОВАЛО И МИНИСТАРСТВО

У Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања "Новостима" је потврђено да земунски дом за старе "Олга један" има важећу дозволу за рад, а да су надлежни због неизмиривања рачуна већ издали представку власници, јер није регулисала закуп и комуналије. Међутим, проблем је, како кажу, сада у надлежности суда.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)