ЗАПАЛИЛА СЕ МАШИНА ЗА ВЕШ: Комшије откриле како је избио хаос на Новом Београду - само је почела да се дими

Г. Н.

24. 10. 2020. у 08:37

ЗАПАЛИЛА СЕ МАШИНА ЗА ВЕШ: Комшије откриле како је избио хаос на Новом Београду - само је почела да се дими

Фото: Ш.Марковић

У ПОЖАРУ који је избио синоћ око 21 сат у Улици Палмира Тољатија 12, изгорео је део стана на четвртом спрату.

Тешко озлеђених, због брзе реакције комшија, није било, а старијој жени, као и суседу који је помогао у гашењу ватре, указана је лекарска помоћ на месту несреће.

Како су репортери "Новости" сазнали од комшија, ватру је изазвала машина за веш. Бака Зорка је сишла код комшије испод, Зорана Ђушића (50), да му саопшти како се електрични уређај њеном стану дими.

- Послао сам супругу да провери о чему је реч и док се она попела, ватра је већ почела да букти - прича нам Ђушић.

- Одмах сам сломио стакло противпожарног апарата, узео га и кренуо према стану у пламену. Комшија Бојан Гавриловић помогао ми је са другим апаратом у гашењу.

Према речима хероја синоћњег пожара, одмах је повикао осталим суседима да изађу из станова и оду испред зграде, за случај да се ватра прошири. Комшије су позвале ватрогасну екипу.

- Машина за веш запалила је још једну машину која је била поред ње. Дневна соба у стану потпуно је руинирана. Срећом, врата спаваће собе била су затворена, те је ова просторија нетакнута - рекао нам је Ђушић.

Фото: З. Јовановић

Видно узнемирена, бака Зорка је у полицијском аутомобилу сачекала лекаре Хитне помоћи. Са њом су били ћерка и зет. Зоран Ђушић прошао је са дубоким ранама од стакла.

- Успео сам из четвртог пута да поломим стакло иза ког је био ПП апарат. Мало сам се нагутао и дима, али осећам се добро - рекао нам је Ђушић.

Пожар је локализован, а полиција је обавила увиђај.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)