ГУСЛАМА УДАРАЈУ КОНТРУ: Група суграђана са Славије повела борбу против галаме која долази из угоститељског објекта смештеног између зграда

Ј. ДИНЧИЋ

22. 10. 2020. у 09:41

УДАРАЊЕ у шерпе, затим звиждуци пиштаљки, а од пре неколико дана и звуци гусала, одјекују Славијом сваке вечери од 21.00 до 22.00. Реч је о револту станара оближњих зграда због буке која допире из оближњег локала.

ГУСЛАМА УДАРАЈУ КОНТРУ: Група суграђана са Славије повела борбу против галаме која долази из угоститељског објекта смештеног између зграда

Фото приватна архива

После пријављивања галаме и дописа свим надлежним институцијама без успеха, грађани су започели самосталну борбу.

Станари из вишеспратница оивичених Немањином, Краља Милутина, Бирчаниновом и Делиградском улицом, скоро две године боре се са буком која допире из баште кафића који се налази у дворишту зграда. Гусларским репертоаром, десетерцима и звуцима бушилице одлучили су да узврате "ударац кафићу". Буку са тераса и прозора својих станова стварају до 22.00, јер како наводе, после тога не желе да ремете кућни ред.

- Тај кафић више није кафић, већ права дискотека, а њихова башта залази дубоко у двориште између зграда - објашњава, за "Новости", Славица Б. која живи у једном од улаза. - Ово није проблем једног или двоје џангризавих комшија којима смета музика, већ мука 500 људи, колико живи у овом комплексу зграда.

АКУСТИЧНО ЗОНИРАЊЕ ТЕК У ПЛАНУ

ГРАДСКЕ власти планирају да ураде акустично зонирање града којим ће престоница бити подељена у шест зона, за које ће бити тачно прецизирани гранични децибели. Биће прописани нивои буке током дана и током ноћи, који не смеју прелазити граничне вредности.

Станари наводе и да су проблем пријављивали надлежним инспекцијама, еколошкој, санитарној, грађевинској, као и комуналној милицији. На терен су засад излазили само инспектори за заштиту животне средине Секретаријата за инспекцијске послове.

- На основу достављеног извештаја, забрањено је емитовање буке у животној средини изнад прописаних граничних вредности, а ванредном контролом утврђено је да се у овом кафићу прописи поштују.

Запослени из кафића у Делиградској, који, како станари кажу, тренутно ради до 00.30, нису били расположени за разговор за "Новости".

Станари тврде да бука није мерена у "право" време.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)