НОВИ ВРТИЋ УСРЕД ШУМЕ: На јавном увиду план изградње предшколске установе на подручју Бањице

М. С.

21. 10. 2020. у 15:26

СУГРАЂАНИ са Бањице добиће нову предшколску установу, на простору шуме између бензинске пумпе, зграде БИА и ВМА, која ће покривати потребе становника овог насеља, али превасходно намењена потребама запослених у комплексу посебне намене.

НОВИ ВРТИЋ УСРЕД ШУМЕ: На јавном увиду план изградње предшколске установе на подручју Бањице

Фото Printskrin

Нацрт плана детаљне регулације западно од Улице Бахтијара Вагабзадеа на подручју општине Вождовац, којим се ова градња омогућава, као и изградња приступних саобраћајница, налази се од јуче на јавном увиду у згради Градске управе. Градња је предвиђена на парцели под шумом, па ће неки дрвореди морати да се "жртвују" зарад новог вртића.

Како се наводи у плану, циљ израде је дефинисање правила уређења и грађења простора, а најпре, изградња комбиноване дечје установе.

МИРНО ОКРУЖЕЊЕ

ПОТЕНЦИЈАЛ овог простора представља његова локација и положај у односу на близину комплекса посебне намене - наводи се у нацрту ПДР. - Предност је мирно окружење, шумски масив у оквиру комплекса, као и повезаност локације јавним градским саобраћајем са окружењем.

Иако је предвиђено да се шумски део локације очува, у плану је да део буде прокрчен како би се ослободио простор за градњу.

- Планским решењем је у целости сачувана шума у оквиру комплекса објекта посебне намене - стоји у документацији. - На површини намењеној за предшколску установу планирано је очување постојеће шуме на минимум 50 одсто предметне парцеле. Приликом реализације је потребно прибавити сагласност надлежних институција за извођење радова који изискују сечу одраслих вредних примерака дрвећа како би се уклањање вегетације свело на најмању могућу меру.

Како би се приступило планираним садржајима, планира се и изградња саобраћајнице Нова 1.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)