НЕМА МАЈСТОРА ДА "ЗАВАРИ" РАДИЈАТОРЕ: Житељи Улице Саре Бернар пет октобарских дана провели у хладним становима

Г. НОВАКОВИЋ

21. 10. 2020. у 12:34

У СРЕМЧИЦИ неколико стотина људи живи у хладним становима од прошлог петка. Проблем је констатован - пукла је цев испред зграде у Улици Саре Бернар 24.

НЕМА МАЈСТОРА ДА ЗАВАРИ  РАДИЈАТОРЕ: Житељи Улице Саре Бернар пет октобарских дана провели у хладним становима

Фото В.Н.

Због тога је пет улаза из две стамбене зграде остало без грејања, а из "Београдских електрана" кажу да немају вариоца да отклони квар, као недавно у Улици омладинских бригада.

Како нам је испричао јуче Слободан Јованић, који станује на броју 22, када је прочитао текст у "Новостима" о муци Новобеограђана, као да је читао о својој и невољи комшија. Грејање је обустављено на бројевима од 14 до 24.

- Невероватно је да је иста ситуација на два краја града, на подручју различитих топлана - ишчуђава се Јованић. - Нама је грејање радило само првог дана сезоне, 15. октобра. Од наредног јутра радијатори су хладни. До данас, а пети је дан у хладним становима, мајстори се нису вратили. Само су проверили да је у подстаници све у реду и утврдили да је квар испред улаза 24.

Према речима нашег саговорника, имао је проблем да добије диспечерски центар "Београдских електрана", али упорност му се исплатила. Успео је у неколико наврата да се распита докле се са решавањем проблема стигло. Добио је исти одговор као суграђани из Омладинских бригада, да предузеће нема вариоца и да се не зна када ће цев бити поправљена.

- Грејемо се помоћу клима-уређаја или кварцне пећи. Чак ни то што је напољу мало топлије нама ништа не значи, јер у становима није топло. Пре недељу дана у комшилук нам је стигла и једна беба. Не смем ни да помислим како се ти родитељи сналазе без грејања - каже Јованић.

Смрзавање и у центру

ЗБОГ квара на делу топловода на грејном подручју топлане "Дунав", јуче су без грејања били потрошачи у Улици краља Милана од 9 до 50, Масариковој од 1 до 5, у Кнеза Милоша 25-27, Мишарској од 1 до 16, Његошевој од 4 до 15, у Светозара Марковића 36-40, Ресавској од 26 до 31 и у Проте Матеје од 60-62.

- Екипе за хитне интервенције су на терену и чине све да квар буде отклоњен у најкраћем могућем року - саопштили су јуче у "Београдским електранама".

Као и пре два дана, екипе "Београдских електрана" изашле су на терен након што смо их упитали за конкретан случај. Како су нам рекли надлежни, топловодна инсталација налази се испод зелених површина коју су поједини станари оградили. Место квара и поред тога детектовано је у ноћи између 15. и 16. октобра.

- И поред тога што су зелене површине углавном ограђене, због чега је приступ грађевинским машинама отежан, данас је започето ископавање терена испод којег се простире топловодна мрежа - рекли су из ЈКП "Београдске електране". - Чим место квара буде откопано, екипе за хитне машинске интервенције одмах ће приступити санацији места цурења.

Према речима надлежних, очекује се да испорука топлотне енергије буде нормализована од данас. Станарима ће бити одобрена бонификација, односно умањење рачуна за дане када нису имали грејање.
 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)