РУПЕ НА ПУТУ БИЋЕ ПРОШЛОСТ: Екипе ЈКП "Београд пут" започеле су комплетну санацију саобраћајнице која спаја Бољевце и Обреновац

Ш. Маровић

19. 10. 2020. у 13:19

РУПЕ НА ПУТУ БИЋЕ ПРОШЛОСТ: Екипе ЈКП Београд пут започеле су комплетну санацију саобраћајнице која спаја Бољевце и Обреновац

Возачи су се жалили на квалитет коловоза / Фото Фејсбук/Г.Весић

РЕКОНСТРУКЦИЈА државног пута Пећинци - Обреновац, деонице од Бољеваца до Обреновца трајаће наредна два и по месеца. Радници "Београд пута" ангажовани су на послу који ће "Путеве Србије" коштати близу 153,1 милион динара, а ова саобраћајница биће потпуно затворена за саобраћај док се комплетни радови не заврше.

Тренутно се на градилишту струже стари асфалтни слој, који је у претходним годинама претрпео велика оштећења. Рупа је било на сваком кораку, па су возачи често упадали у велике невоље.

- Колико је ова деоница била у катастрофалном стању показује податак да је све време на њој био дежуран механичар, уколико возачи упадну у бројне рупе и оштете своје аутомобиле - каже за наш лист председник Сурчина Стеван Шуша. - Раније за реконструкцију није било довољно новца, али су "Путеви Србије", под чијом је бригом овај део коловоза коначно прикупили средства за његову санацију. Тако да ће за два и по месеца становници овог дела престонице коначно добити нови асфалт и уређен пут.

Улица ће се радити у дужини од 7,3 километра, од Наутичког села у Бољевцима до Обреновачког моста. У неким деловима коловоз ће бити проширен, што ће умногоме олакшати проток возила.

- Сва возила су до краја радова преусмерена на ауто-пут Милош Велики, односно на Сурчинску петљу - објашњава Шуша. - После скидања асфалта, биће насуто 20 сантиметара туцаника. У деловима где се таложила велика количина воде после сваке кише, а у близини је и река Сава, путари ће урадити додатну санацију, како се то више не би дешавало. Остаје још да се уради обреновачки мост, који је такође у лошем стању, али и да се поправи расвета, јер тренутно не ради.

Због затварања улице доћи ће и до измена у режиму саобраћаја аутобуских линија 860И и 904, које ће се на стару трасу вратити после завршетка радова.

Аутобуси 860И и 904 возиће другом трасом због радова / Фото Фејсбук/Г.Весић

ТРГ ДОБИЈА РАСВЕТУ И МОБИЛИЈАР

ПОРЕД санације битне саобраћајнице, Бољевци ће до Нове године добити и дуго очекивани трг. Поплочавање је завршено, остаје да се уреди расвета и постави нов мобилијар. Такође, пошто се ту налази и главна раскрсница за ово сурчинско насеље, радници "Београд пута" поставиће и нови асфалт.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)