РАДОЈИЧИЋ АПЕЛОВАО: Због раста оболелих у Европи важно је бити одговоран

Танјуг

15. 10. 2020. у 09:04

РАДОЈИЧИЋ АПЕЛОВАО: Због раста оболелих у Европи важно је бити одговоран

Фото Н. Скендерија

ГРАДОНАЧЕЛНИК Београда Зоран Радојицић апеловао је у среду увече на грађане да се придржавају епидемиолошких мера, јер се, каже, ситуација и у нашој земљи брзо може погоршати.

Радојичић је указао да је сада важно да се понашамо одговорно, с обзиром на чињеницу да наше окружење има повећан број позитивних на ковид, док су у многим европским земљама бројке највише од почетка пандемије.

-У Србији су бројке значајно мање, али показују тренд пораста. Са друге стране, долази хладније време и већа влажност. Назнаке су да је вирус у тим околностима много пријемчивији за људски организам. Све су то околности које говоре да се морамо што боље спремити за следећи период, као и за период грипа-рекао је Радојичић за Студио Б, а пренео Беоинфо.

Истиче да није познато како ће се вирус корона понашати у истовременом присуству са вирусом грипа.

Због тога, каже градоначелник, поново морамо подићи пажњу коју смо имали у претходном периоду, али сада и на још виши ниво, када је реч о ношењу маски и држању дистанце.

Када је у питању вакцинација против сезонског грипа, Радојичић је рекао нема великих дилема у вези са вакцинацијом и примећује да је прошле године, а и ове, повећано интересовање људи за вакцинацију.

-Што значи да грађани схватају њен значај-закључио је Радојичић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)