РУСИ СЕ ОБРАТИЛИ ПУТИНУ: Захтев се тиче Београда!

Novosti online

10. 10. 2020. у 12:38

РУСИ СЕ ОБРАТИЛИ ПУТИНУ: Захтев се тиче Београда!

Фото АП

ЛИДЕР странке Праведна Русија Сергеј Миронов обратио се писменим путем председнику Русије Владимиру Путину са молбом да подржи постављање споменика Александру Невском у престоници Србије, саопштила је прес-служба парламентарца.

Према саопштењу групе која је покренула иницијативу о подизању споменика под руководством уметника Алексеја Сергијенка, власти у Београду и Српска православна црква, која такође поштује Александра Невског као светитеља, са одушевљењем су прихватили идеју.

Истиче се да је Саборна црква Светог Александра Невског у Београду једно од могућих места за постављање споменика.

- Написао сам писмо, послао. Чекаћемо. Ствари које показују наш заједнички темељ су важне за будуће генерације, јер политичари долазе и одлазе, а народ остаје. Стога, када сте ми се обратили, одлучио сам да вас подржим, послао сам писмо Путину. Сада ћемо чекати реакцију и у зависности од ње предузимати даље кораке - рекао је Миронов на састанку са групом која је покренула иницијативу.

Додаје се да би се одлука о постављању споменика у Београду, који је поклонила јавност Санкт Петербурга, могла поклопити са периодом посете руског лидера Србији.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)