КОНТРОЛА ЈОШ ОСАМ ТОПЛАНА: Стручни тимови ЈКП "београдске електране" до петка завршавају са функционалним пробама

Г. Н.

06. 10. 2020. у 14:10

ЈКП "Београдске електране" у наредним данима наставиће са функционалним пробама.

КОНТРОЛА ЈОШ ОСАМ ТОПЛАНА: Стручни тимови ЈКП београдске електране до петка завршавају са функционалним пробама

Фото: Д.Новковић

Тако ће до петка на ред доћи станови корисника топлотне енергије из још осам топлана, а све у оквиру завршних припрема пред грејну сезону која почиње званично 15. октобра.

Такође,биће провераван и рад котларница.

Према распореду са сајта предузећа, данас ће бити провераван рад топлана "Нови Београд" и "Медаковић". Сутра су на реду "Церак" и "Земун", а у четвртак "Баново брдо" и "Младеновац". За петак је заказана функционална проба у топланама "Вождовац" и "Вишњичка бања".

Како наглашавају из предузећа, функционалне пробе не подразумевају испоруку топлотне енергије потрошачима. Реч је о провери рада система у хладном - динамичком режиму, а не у режиму загревања стамбеног и пословног простора.

- Осим провере рада енергетских објеката, топлана и котларница, упоредо се контролише функционалност топловодне мреже, предајних станица и по потреби, појединих грејних инсталација - напомињу у "Беоелектранама".

Корисници система даљинског грејања треба да обрате пажњу на исправност својих унутрашњих инсталација. Уколико примете цурење воде, квар пријављују Диспечерском центру на број 011/2093-100.

Иначе, Одлука о снабдевању топлотном енергијом промењена је прошле године. Тиме је омогућено да радијатори у београдским домовима буду топли већ од првог дана октобра, уколико просечна дневна температура не пређе 12. поделак. Такође, захваљујући измењеној одлуци, грејна сезона може бити дужа и да траје чак до 3. маја, ако временски услови то затраже. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)