ОД ПОНЕДЕЉКА ПОЈАЧАНЕ КОНТРОЛЕ У АУТОБУСИМА: Ко нема маску плаћа 5.000 динара

Ј. Д.

04. 10. 2020. у 05:00

ОД ПОНЕДЕЉКА ПОЈАЧАНЕ КОНТРОЛЕ У АУТОБУСИМА: Ко нема маску плаћа 5.000 динара

Фото М. Анђела

ВОЗАЧИ јавног градског превоза од сутра биће у обавези да приликом уласка путника у аутобусе, трамваје и тролејбусе контролишу ношење заштитне маске.

Ако неко од путника одбије да стави маску, возач ће бити дужан да о томе обавести надлежни диспечарски центар који ће по позиву одмах на адресу послати најближу патролу која спроводи контролу. За непоштовање ове одлуке предвиђена је казна од 5.000 динара, а одлука о забрањеном уласку у возила ЈГГП без маске ступа на снагу од уторка.

Спровођење ове одлуке контролисаће Санитарна инспекција Министарства здравља Србије уз асистенцију Комуналне милиције, која ће свакодневно бити на терену. Такође, од сутра улазак путника у возила јавног градског превоза биће могућ само на предња врата, односно шофери неће смети да отворе остала врата док сви путници не уђу на прва.

- Уколико путник у возило уђе без маске, возно особље је у обавези да путника упозори да га напусти - наводи се у саопштењу. - У ситуацији у којој би путник без маске одбио да напусти возило, возач jе дужан да контактира диспечера у управљачком центру Секретаријата за јавни превоз, који ће о томе обавестити најближу патролу која спроводи контролу.

Надлежни подсећају се да су на возилима, истакнута обавештења, као и натпис о забрани уласка без заштитне маске који се мора поштовати. Појачане мере контроле спроводе се због повећаног броја заражених вирусом у Београду у протеклим данима. Како је саопштио штаб за ванредне ситуације, од укупног броја позитивних на корону више од половине је из престонице.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Sloba

04.10.2020. 15:46

Neka direktori i unutrašnja kontrola otvore samo 1 vrata u spicu, recimo na Ustanickoj pa da vide kako ce proci od strane putnika. To vam pisem jer sam vozac i znam sta se desava svaki dan. Posle vozac dobio batine itd...