ЗА СПЛАВ ОСАМ ПУТА ВИШЕ: Усвојен је нови ценовник локалних административних такса који би требало да важи од 1. јануара

М. С.

01. 10. 2020. у 08:36

ЗА СПЛАВ ОСАМ ПУТА ВИШЕ: Усвојен је нови ценовник локалних административних такса који би требало да важи од 1. јануара

Угоститељски објекти на реци / Фото Н. Скендерија

ОДБОРНИЦИ Скупштине града су на седници у понедељак усвојили нову Одлуку о локалним административним таксама, која ступа на снагу у јануару 2021.

Неке таксе поскупеле су незнатно, а најдрастичнија разлика односи се на оне који би у име привредног субјекта да унесу назив "Београд", за шта ће морати да издвоје чак седам пута више новца него досад. Накнада за решење о постављању плутајућег објекта на делу обале или водног простора поскупела је око осам пута у односу на важећу одлуку.

По новом ценовнику, за решење о постављању сплава убудуће ће уместо досадашњих 3.921 динар, власници за ову таксу морати да искеширају 33.387 динара. Док је вредност имена "Београд" у називу фирме скочила, па ће се за њу, уместо 20.605 динара, плаћати 153.489 динара.

Око хиљаду динара више мораће да се плати за таксу о привременом заузећу јавних површина за тезге и друге објекте. Досад су за постављање тезге власници морали да издвоје 2.227 динара, а убудуће ће их ова ставка коштати 3.257 динара.

Када је реч о решењу о привременом заузећу простора за баште, власници угоститељских објеката мораће да уместо 9.523 динара, плате 10.606 динара, док ће сагласност за баште коштати 4.184 динара. И уколико неко жели да добије дозволу да организује манифестацију на јавној површини, коштаће га 5.500 динара, односно око 1.000 више него што је уређено досадашњом одлуком.

Једина ставка која је знатно појефтинила односи се на решење о постављању опреме за игру деце и рекреацију грађана, која је готово упола умањена. До сада је износила 11.729 динара, а убудуће ће стајати 6.128 динара. n

СТАБЛО КОШТА 1.412 ДИНАРА

УКОЛИКО се здраво стабло нађе на путу изградњи новог стамбеног објекта или прети да угрози безбедност станара, за добијање решења о његовом уклањању са јавне површине на подручју 10 градских општина, грађани ће морати да плате уместо 998 динара - 1.412 динара.

Ова такса за решење о уклањању здравих стабала са јавних зелених површина од почетка прошле године поскупела је са 439 на 998 динара, да би сада уследило ново увећање.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)