ВИКЕНД STREET ARTA: Дани еропске баштине на Врачару обележавају се на улици

В.Ц.С.

30. 09. 2020. у 17:09

ВИКЕНД STREET ARTA: Дани еропске баштине на Врачару обележавају се на улици

Фото К.Михајловић

ДРУГИ викенд уличне уметности на Врачару одржаће се од 2. до 4. октобра, у простору центра Божидарац, најавили су организатори.

У оквиру манифестације, уз подршку Аустријског културног форума, амбасаде Аустрије и Министарства културе и информисања, одржаће се презентација једног од највећих "стрит арт" фестивала у Европи, "Кале Либре" из Беча. Предавање ће пратити и изложба фотографија зидова који су осликани у оквиру фестивала.

Одржаће се и друга по реду "стри арт" радионица за сениоре, коју ће водити уметник Петар Поповић Пирос, а предавање на отвореном о уличној уметности уз шетњу по Врачару водиће историчарка уметности Љиљана Радошевић из организације "Strееt Art Walks Belgrade".

Циљ Викенда уличне уметности је стицање дугорочног разумевања и подршке локалне заједнице, која се у свакодневном животу огледа кроз осликавање фасада зграда у сарадњи са стамбеним заједницама, чување постојећих мурала, интересовање за изложбе и фестивале везане за уличну уметност, кажу организатори.

Викенд уличне уметности организује Street Art Belgrade (Удружење грађана "Круна") и Центар за образовање и културу "Божидарац 1947". Викенд је део званичног програма у оквиру Дана европске баштине на Врачару.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)