ВЕЋ НУДЕ ПУТ ЗА ЛЕТО: Поједине школе траже од родитеља да се хитно изјасне о летњим камповима, капара се не враћа у случају отказивања

Б. Борисављевић

30. 09. 2020. у 06:48

ЕПИДЕМИЈА вирусом корона спустила је рампу на сва школска путовања. Иако су до пролећа одложени сви једнодневни излети, екскурзије за старије основце и средњошколце, родитељи у појединим школама су, крајем прошле недеље, добили СМС поруке да се у најкраћем року изјасне, да ли ће послати дете у летњи или супер камп.

ВЕЋ НУДЕ ПУТ ЗА ЛЕТО: Поједине школе траже од родитеља да се хитно изјасне о летњим камповима, капара се не враћа у случају отказивања

Међу понуђеним дестинацијама су планине

Термини су током летњег распуста следеће године, а цена за седам дана и шест ноћи, износи од 220 до 240 евра.

Нашој редакцији су се јавили родитељи ђака, који су затечени СМС порукама које су добили од учитеља и разредних старешина у четвртак и петак. Имали су, кажу, рок до понедељка да се изјасне да ли ће њихово дете ићи или не. Мамама и татама је чудно, чему толика журба када је епидемиолошка ситуација и даље нестабилна.

- Учитељица нам је у петак послала поруку са понудом за "Супер камп", са нагласком да морамо одговорити до понедељка - каже Ивана С, мајка основца. - Како нам је објашњено, то је потребно агенцији због резервације термина и ограниченог броја места. Мало је нелогично да се родитељима шаљу понуде за путовања, која ће бити следећег лета, када се не зна како ће се развијати ситуација са вирусом корона.

Родитељи који желе да пошаљу малишане у неки од кампова у обавези су да плате капару око 2.500 динара, уз обавештење да им, у случају, отказивања путовања новац неће бити враћен. Иако је плаћање у шест месечних рата за већину родитеља је реч о износу, који представља велики удар на кућни буџет. У породицама са двоје и више деце, финансијски је још теже отплатити боравак у кампу.

Због епидемије короне, ученици у школама, које путовања нису организовале на почетку школске године, остали су ускраћени за одлазак на екскурзије или излете. Школе које нису уплаћене рате проследиле агенцијама, вратиле су новац родитељима, а новац осталих "депонован" је за одложена путовања.

Међу понуђеним дестинацијама су планине

ОД БУКУЉЕ ДО ЗЛАТИБОРА

КАМПОВИ се организују на Руднику, Златару, Дивчибарама, Тари, Златибору, Букуљи. Боравак деце је детаљно осмишљен, тако да свакодневно имају бројне активности у природи, уз надзор професора, тренера.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оценио је данас да је поклапање ескалације ситуације на Косову и Метохији са протестима у Београду „очигледан притисак“ на српско руководство и да је „циљ Запада промена политике Србије“.

03. 06. 2023. у 15:03

Коментари (0)

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!