КЛИЗАЛИШТЕ ОД ОКТОБРА: Ледена дворана Пионир реконструисана први пут после више од четири деценије

Ј. Гочанин

29. 09. 2020. у 09:12

КЛИЗАЛИШТЕ ОД ОКТОБРА: Ледена дворана Пионир реконструисана први пут после више од четири деценије

Београђани увек радо посећују клизалиште

У НОВОМ сјају ледена дворана "Пионир" спремна је за отварање овогодишње сезоне, која ће почети првих дана октобра.

Први пут од изградње, након 42 године постојања, ова хала је реновирана. Радови на реконструкцији започети су током маја, односно одмах по завршетку прошле сезоне.

- Набављена је и уграђена професионална ограда око ледене површине која испуњава све стандарде за организацију такмичења највишег нивоа - кажу, за "Новости", у Спортском центру "Ташмајдан". - Стављена је нова машина за обраду леда, као и чилери, што омогућава формирање стабилнијег леда уз смањену потрошњу и уштеду електричне енергије. Скоро дупло је повећан број свлачионица, уграђени су нови економати и оставе, али повећан је и број тушева и тоалета. Такође, замењене су столице на трибинском делу и отворен је нови пролаз - директно из свлачионица на ледену површину.

Према речима саговорника, благајна је сада унутра, а спортисте, као и рекреативце дочекаће и нови сегменти расвете.

Током претходних дана почели су са хлађењем ваздуха, пуштени су системи за обарање температуре у самој хали. У току је и хлађење писте, као и формирање ледене површине.

Реконструкцијом ледене дворане суштински су раздвојени спортски блок од рекреативе и других садржаја.

- Нова хала ће свакако значити свима, али нарочито хокејашима, брзоклизачима и клизачима, као и спортским савезима - говоре у СЦ "Ташмајдан".

Крај сезоне ће бити, као и иначе, 30. априла, уколико то епидемиолошка ситуација у земљи дозволи.

БЕСПЛАТНО

ТРАДИЦИОНАЛНО, првог дана у новој сезони СЦ "Ташмајдан" даје бесплатан улаз за рекреативно клизање. Такође, и ове године за најмлађе посетиоце ће бити организоване школе клизања и хокеја.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)