УМЕСТО ПАРКИНГА ТРАКА КА ТУНЕЛУ: Радови на делу Дечанске улице, од Нушићеве до Македонске

Ш. Маровић

29. 09. 2020. у 08:21

УМЕСТО ПАРКИНГА ТРАКА КА ТУНЕЛУ: Радови на делу Дечанске улице, од Нушићеве до Македонске

Део Дечанске улице / Фото П. Милошевић

РАДНИЦИ "Београд пута" започели су реконструкцију некадашњег паркинга прекопута Дома омладине у Дечанској улици, уместо ког ће у наредних месец дана бити урађена још једна коловозна трака за улаз у Теразијски тунел.

Због тога ће, како кажу, сваке вечери од 22 сата увече до 6 часова ујутру за саобраћај бити затворена једина трака која је до сада из Дечанске улице водила ка најпознатијем тунелу у престоници.

Репортери "Новости" у понедељак су обишли радове у самом центру главног града и уверили се да они напредују устаљеном динамиком. Како су за наш лист рекли извођачи, гро посла биће рађен у вечерњим часовима, односно када је фреквенција саобраћаја кроз Дечанску улицу мања.

- Прекопута Дома омладине остаће мањи постојећи паркинг, на ком ће после уређења бити места за шест аутомобила - кажу из "Београд пута". - У наставку се уместо паркиралишта ради коловозна трака ширине три метра, и она ће знатно растеретити једину постојећу траку за улаз у Теразијски тунел. Уколико временски услови дозволе, читав посао очекујемо да буде завршен у наредних месец дана.

На овом градилишту дневно је ангажовано десетак радника "Београд пута", као и потребна механизација. Поред изградње потпуно нове траке, у наредне две недеље очекује се и скидање старог, дотрајалог асфалта и постављање новог у делу Дечанске улице, од Нушићеве до Македонске.

- На овом потезу биће урађен и тротоар, који ће у једном делу бити ширине метар и по, док ће код Музичке школе "Мокрањац" бити проширен на три и по метра - истичу из "Београд пута". - Пешачка стаза ће бити асфалтирана, а највише посла очекује нас око нивелације постојећих водоводних и канализационих шахти, што ће трајати десетак дана. Када посао буде завршен, Дечанска улица ће у овом делу бити проходнија за саобраћај.

Део Дечанске улице / Фото П. Милошевић

ЗАВРШЕН ПОСАО КОД УШЋА

НЕИМАРИ "Београд пута" привели су крају и радове на реконструкцији дела Булевара Николе Тесле на Новом Београду, од Бранковог моста до улице Ушће. Рађена је комплетна замена асфалта, који је на многим местима био нераван и попуцао, а канализационе шахте су склоњене са коловоза на тротоар.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)