ПРОМОЦИЈА ЛЕПОТЕ И УКУСА: На платоу Каменог града на Ади Циганлији обележен Светски дан туризма

Ј. ГОЧАНИН

27. 09. 2020. у 22:50

ПРОМОЦИЈА ЛЕПОТЕ И УКУСА: На платоу Каменог града на Ади Циганлији обележен Светски дан туризма

Разбој на Ади циганлији

ДОГАЂАЈЕМ "Туризам и рурални развој" обележен је овогодишњи Светски дан туризма на платоу Каменог града на Ади Циганлији.

На неколико штандова, кроз разне активности и радионице, посетиоцима су се представили учесници из Западне Србије и Војводине, али и из престонице. Своје понуде изложило је и ЈКП "Градске пијаце", као и удружење "Наше руке".

На простору Каменог града била је постављена и велика камион бина, на којој су се емитовали промотивни филмови дестинација и музички програм.

Туристичка организација Београда представила је актуелну понуду, популарне туристичке атракције и излете ван урбаног градског језгра. Осим тога, посетиоци су на овом штанду могли да разгледају копије гравира из 16. века из колекције Музеја града, али и да се послуже кафом.

- Промовишемо и Авалу, те се посетиоци могу фотографисати у породичном фото-раму и на тај начин направити успомену из чувеног "Авантура парка" - реклу су у ТОБ.

ЈП "Ада Циганлија" направило је ВР 360 видео, који на ефектан начин приказује богату понуду београдског мора.

- Видеом су обухваћени спортски терени, скијање на води, "Авантура парк", трим-стазе, односно све што Ада својим посетиоцима нуди - говоре у ЈП "Ада Циганлија". - У одређеном периоду ове сезоне био је забележен пад броја посетилаца, али било је и викенда када је Савско језеро посетило 100.000 људи.

Разбој на Ади циганлији

Учесници из Западне Србије и Војводине представили су своје целокупне понуде као и домаће производе попут ракија од разног воћа, меда, колача, али и разних ручних радова.

"НАШЕ РУКЕ"

ПОСЕТИОЦИМА је своје ручно израђене производе представило и удружење за старе и уметничке занате "Наше руке". Чланови су симболично, у народним ношњама, показивали како израђују опанке, ткају ћилиме, плету корпе, цртају на стаклу, израђују накит и још много тога.

Фото Новости

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)