АМБУЛАНТА СПРЕМНА У ДЕЦЕМБРУ: Пандемија померила рок за завршетак изградње здравствене станице у Угриновцима

С. В.

27. 09. 2020. у 07:53

АМБУЛАНТА СПРЕМНА У ДЕЦЕМБРУ: Пандемија померила рок за завршетак изградње здравствене станице у Угриновцима

Вредност посла 200 милиона динара

ИЗГРАДЊА нове здравствене станице у земунском насељу Угриновци требало би да буде завршена до децембра.

Иако је првобитно планирано да посао, који је почео у јануару, буде готов до августа, рок је померен још једном. Пандемија вируса корона успорила је мајсторе који сада свакодневно раде у Угриновцима како би до краја године дом здравља почео са радом.

Нова амбуланта у овом земунском насељу има око 1.500 квадрата, а Град је за ову инвестицију обезбедио 200 милиона динара. Градилиште на ком ће нићи нови дом здравља налази се у самом центру Угриноваца, иза православне цркве. Модерна здравствена станица има део за одрасле пацијенте, као и просторије за децу и омладину. У приземном делу овог објекта биће смештена служба опште медицине, лабораторијске дијагностике и техничке просторије. На првом спрату су патронажна и стоматолошка служба, као и ординација за здравствену заштиту жена са одвојеним делом за труднице. Поред улаза за одрасле пацијенте, биће отворена апотека "Београд".

Нова амбуланта у овом делу Земуна била је неопходна, јер су се људи лечили у неусловној здравственој станици која је стара више од четири деценије. После изградње амбуланте, на реду долази изградња канализације у Угриновцима, чиме ће почети решавање дугогодишњег проблема.

БОРЧА

НОВИ дом здравља у Борчи требало би да буде завршен у јануару. Здање има око пет и по хиљада квадрата, те представља највећи објекат примарне здравствене заштите у престоници.

Суграђанима из овог дела Палилуле на располагању ће бити много специјалистичких служби, од дечјег одељења до ултразвука.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)