ПРЕДУСЛОВ ЗА БОЉЕ ГРЕЈАЊЕ: Пред градским одборницима предлог за спајање топлана "Вождовац" и "Медаковић"

Г. Н.

27. 09. 2020. у 00:25

НА предстојећој седници Скупштине града, једна од тачака дневног реда биће и боље снабдевање топлотном енергијом корисника чији се станови греју преко ЈКП "Београдске електране".

ПРЕДУСЛОВ ЗА БОЉЕ ГРЕЈАЊЕ: Пред градским одборницима предлог за спајање топлана Вождовац и Медаковић

Фото архива

Два су предлога на столу за изгласавање и односе се на спајање мрежа топлана "Вождовац" и "Медаковић", као и на изградњу водова система даљинског грејања дуж Улице патријарха Јоаникија у оквиру топлане "Церак".

Циљ повезивања топлификационих система топлана "Вождовац и "Медаковић" је ефикасније снабдевање топлотном енергијом потрошача и гашење индивидуалних котларница, чиме се директно утиче на унапређење услова заштите животне средине - стоји у једном од предлога.

ФУНКЦИОНАЛНЕ ПРОБЕ

КАКО напомињу из ЈП "Београдске електране", сви неопходни ремонтни радови приведени су крају, и то пре предвиђеног рока. Тако ће, као и сваке године, функционалне пробе система даљинског грејања почети 1. октобра. Надлежни апелују на кориснике да не упућују рекламације Диспечерском центру уколико им радијатори нису топли, јер се под функционалним пробама подразумева провера рада система у хладно-динамичком режиму, а не у режиму загревања стамбеног и пословног простора.

Када је о спајању топлана реч, површина обухваћена планом износи око хектар, а планирана зона просторе се дуж Булевара Пека Дапчевића, улица Кружни пут, Браће Јерковић, Митровданске и Мештровићеве. Траса овог топловода налази се у оквиру саобраћајних регулација, мањим делом пресеца зелене површине и ни у једном делу не угрожава животну средину.

Планско опредељење за целину топлане "Церак" као последицу има повећање ефикасности производње топлотне енергије, односно постојећих постројења, и заштите животне средине. Ова топлана обухвата део територије двеју београдских општина - Чукарице и Раковице.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)