ПУШТАЈУ У РАД ГРЕЈНИ СИСТЕМ: ЈКП Београдске електране од 1. октобра почињу са проверама предпредстојећу сезону

Г. Н.

25. 09. 2020. у 20:00

ПУШТАЈУ У РАД ГРЕЈНИ СИСТЕМ: ЈКП Београдске електране од 1. октобра почињу са проверама предпредстојећу сезону

Фото архива

ОД 1. до 10. октобра "Београдске електране" почињу са функционалним пробама система даљинског грејања пред грејну сезону, саопштило је ово предузеће.

Будући да није реч о топлим пробама, надлежни апелују на потрошаче да не упућују рекламације, будући да се поменуте пробе обављају у хладном - динамичком режиму.

У првих десет дана октобра биће проверено функционисање топлотних извора које припадају "Београдским електранама", односно 14 топлана и 22 котларнице. На пробу ће бити стављене топловодне мреже, топлотне предајне станице, а по потреби и поједине грејне инсталације, како би се производна и дистрибутивна постројења што боље припремила за сезону.

- У склопу припрема, "Београдске електране" су уговориле снабдевање топлотних извора природним гасом, који је примарни енергент и који чини чак 96 одсто укупне потрошње. Такође, набављени су и сви остали неопходни енергенти потребни за производњу топлотне енергије - кажу у предузећу.

Корисници система даљинског грејања првенствено би требало да обрате пажњу на исправност својих унутрашњих инсталација, и уколико примете цурење воде из инсталација, квар пријављују Диспечерском центру - Служби за пријем рекламација позивом на број телефона 011/20-93-100.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)