СТАНОВНИЦИ УЛИЦЕ НА НОВОМ БЕОГРАДУ ЖАЛЕ СЕ ДА НЕМАЈУ ГДЕ ДА ОДЛАЖУ ОТПАД: Претрпано у Милеве Марић Ајнштајн

Ј. Д.

23. 09. 2020. у 11:00

СТАНОВНИЦИ УЛИЦЕ НА НОВОМ БЕОГРАДУ ЖАЛЕ СЕ ДА НЕМАЈУ ГДЕ ДА ОДЛАЖУ ОТПАД: Претрпано у Милеве  Марић Ајнштајн

Фото Google streat

СТАНАРИ Улице Милеве Марић Анштајн на Новом Београду, у данима викенда немају где да одлажу отпад, јер су контејнери, који су постављени у овој улици, углавном претрпани смећем.

Подземни контејнери који су некада били постављени, замењени су обичним, а због смањеног броја, напуне се смећем врло брзо. Појединим станарима смета и што су канте постављене испред улаза у зграде.

- Станари из првог реда зграда, успели су да се изборе да се контејнери који су били испред њихових улаза помере, па тако сви сада бацају у ђубријере које су постављене између зграда - објашњавају становници овог краја. - Најгоре је у данима викенда, смеће се нагомила по целом насељу. Надлежни то брзо очисте, али недостатак контејнера је велики проблем.

ПАРКИРАЊЕ

ЧЕСТЕ су ситуације да грађани помере контејнере пар метара како би паркирали своје возило, у недостатку паркинг места. Они се тиме нелегално паркирају на непрописном месту и угрожавају безбедност грађана.

Пропису налажу и да се на 800 квадратних метара зграде постави један контејнер. Међутим, често се дешава да инвеститори, приликом градње нових стамбених објеката, не оставе простор предвиђен за контејнере, па новоусељени станари отпад углавном одлажу у већ постојеће судове.

По закону, контејнери се могу поставити на површинама намењеним за кретање пешака или паркирање возила, али не на коловозу. Својим положајем не смеју да угрожавају безбедност учесника у саобраћају. Правила такође налажу да се контејнери на тротоару не смеју постављати, као и да поклопац и полуга за отварање не смеју бити окренути ка коловозу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)