ВЕСИЋ О КОНТРОЛАМА У ПРЕСТОНИЦИ: У Београду се поштују мере више него у неким другим градовима

Танјуг

21. 09. 2020. у 09:13

ВЕСИЋ О КОНТРОЛАМА У ПРЕСТОНИЦИ: У Београду се поштују мере више него у неким другим градовима

Фото Н. Параушић

Заменик градоначелника Горан Весић изјавио је данас да контролу поштовања мера у ресторанима обавља санитарна инспекција заједно са комуналном милицијом, да се дневно контролише око 200 ресторана, а никад не затекне више од четири или пет објеката који не поштују мере.

Весић је за РТС рекао да више од 90 одсто грађана у јавном превозу носи маске и да је то велики број.

Како је рекао, обавеза возача је да опомиње оне који не носе маске, а то често раде и сами путници.

Весић сматра да се у Београду поштују све епидемиолошке мере много више него у неким другим градовима, и да то даје резултате.

Каже да Комунална милиција има нешто више од 300 припадника, и да ће бити расписан конкурс за нових 150 припадника, а први пут ће они бити присутни и у приградским општинама.

Најавио је и да ће до јуна следеће године, после измена закона, они имати мале апарате помоћу којих ће моћи да мере буку у објектима на лицу места.

Када је реч о радовима у Улици цара Душана, рекао је да се очекује да се током новембра пусти саобраћај, а да се комплетни радови заврше у децембру.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Stanar

21.09.2020. 10:42

Da...dodjite u Filmski Grad, restoran Kennedy. Zurke traju vec 3 meseca unazad... sreda, cetvrtak, petak, subota i nedelja. Stotine prijava Komunalnoj miliciji i nista!...Niko ne nosi masku, svi sede kao na slavi, peva se horski a posle 22h krece i igranje, dranje...koncert uzivo. Slobodno dodjite da proslavite sta zelite koliko god vas ima, nikakav problem ovde policija, milicija i inspekcija svraca samo na pice i pecenje....