УРЕЂЕЊЕ ПРИОБАЉА: План изградње марине Ада Циганлија у Чукаричком рукавцу

В.Н.

20. 09. 2020. у 13:18

УРЕЂЕЊЕ ПРИОБАЉА: План изградње марине Ада Циганлија у Чукаричком рукавцу

Фото ЈКП паркинг сервис

УРЕЂЕЊЕ приобаља, предвиђено је и пројектом ЈКП "Паркинг сервиса", односно планом изградње марине "Ада Циганлија" у Чукаричком рукавцу.

На само четири километра узводно од ушћа реке Саве у Дунав, планирана је градња марине од 14 хектара, од чега водена површина заузима око седам хектара. Процењује се да ће се обезбедити 685 места за пловила од чега - од 620 до 650 пловила на везовима под закупом и око 35 до 40 пловила на краткотрајном боравку у води марине.

Објекти који би се градили на обали за потребе марине су: зграда центра марине, комерцијални објекат, радионица сервис, хангар и отворени регал за чамце, санитарни објекти, паркинг и бензинска пумпа. У оквиру новог комплекса марине остао би Веслачки клуб Графичар, а коридор резервисан за веслачке и друге спортске активности био би у простору марине.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Beton

21.09.2020. 13:31

Postoji prica da se najavljeni "pesacki i biciklisticki" most od bloka 70 do Ade gradi kako bi se "na mufte" uvalila (na "pogresno nazvanom mostu") i saobracajna traka za "snabdevanje" doticne "marine"? Bilo bi dobro da ispitate ovu mogucnost, pa da sprecimo mafijase da nam dodatno betoniraju po Beogradu.