ДУШАНОВА У РОВОВИМА: Радови напредују, али се рокови померају из месеца у месец

С. Б. МИЛОШЕВИЋ

09. 09. 2020. у 10:20

ДУШАНОВА У РОВОВИМА: Радови напредују, али се рокови померају из месеца у месец

Фото Ж. Кнежевић

ДА ће радови у Цара Душана трајати до Нове године, па и дуже, јасно је свакоме ко реши да се упусти у авантуру и прошета од Бајлонијеве пијаце до Зоолошког врта.

Раскрсница са Тадеуша Кошћушког требало је да буде пуштена за саобраћај 1. септембра, а и ту су радови десет дана касније у финишу.

Највише мајстора је на раскрсници код Бео зоо врта

Фото Ж. Кнежевић

Рок за завршетак потеза од Француске до Тадеуша Кошћушког је крај новембра, док би тротоари, како су градски званичници најављивали требало да буду завршени до краја године. Слика на терену, ипак је нешто другачије.

ДУНАВСКИ КЕЈ

СУГРАЂАНИ који живе у овом делу града имају проблема са јавним превозом, али и сви они који би да се прошетају Дунавским кејом.

Пошто возила круже Дунавском, долазак до СРЦ "Милан Гале Мушкатировић" за многе је ноћна мора.

Део код Палмотићеве улице

Фото Ж. Кнежевић

На делу код Цркве Александра Невског улица је асфалтирана, а на једном малом делу стављени су плочници. Ту се шине тек постављају. У продужетку, путари равњају туцаник, после чега би требало да уследи асфалтирање. Од Капетан Мишине до Краља Петра, тек следи замена цеви и нема дела пута који није раскопан. А део до Краља Петра требало је да буде завршен до 1. септембра. Највише мајстора је на раскрсници код Бео зоо-врта. На средини раскрснице јуче је стављан нови асфалт, а мајстори су састављали и трамвајске шине. Хоће ли посао до сутра бити завршен, јер је рок за пуштање у саобраћај овог раскршћа померен за 10. септембар, званичну информацију нисмо добили.

МУКЕ ПЕШАКА И СТАНАРА

БЕЗ патика или друге дубље обуће, овуда се не може проћи. Багер руши тротоаре и док пешаци пролазе и газе тек раскопану земљу. Ко није био на мору, а жели да му ноге угазе у петак, требало би да прошета овуда. Репортери "Новости" који су обилазили ову деоницу, али и остали суграђани, обилазили су рупе, прескакали "ровове", пазили да не упадну у шахте.

И док радника на овом делу градилишта има, сквер Палмотићеве, Хиландарске и Далматинске је празан. Као да су сви на годишњем одмору. Плато је раскопан још 2019. године и до данас није завршен, а рокови су изнова и изнова померани. И после годину дана, овај део није проходан. Направљене су каскаде, одређено место за споменик Јернеју Копитару, Хиландарска померена удесно и то је све. Део између улица Далматинске и Џорџа Вашингтона још је у горем стању. Овде треба да уследи поплочавање пијацете и коловоза. Ако је судити по садашњој динамици радова, ни овај посао неће бити готов до Нове године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)