ШАПИЋ ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ: На конститутивној седници ГО Нови Београд верификовано 49 мандата

А. З. К.

08. 09. 2020. у 11:15

ШАПИЋ ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ: На конститутивној седници ГО Нови Београд верификовано 49 мандата

Фото архива

НА конститутивној седници градске општине Нови Београд, досадашњи председник Александар Шапић од сада ће председавати Скупштином ове локалне самоуправе.

Како је најавио, друга седница новог сазива биће одржана у октобру, а тада ће бити познато и име новог председника.

Шапић је јуче добио глас 48 од 49 одборника који су добили мандате у новом општинском парламенту. Првом седницом новог сазива јуче је председавао Милош Шапић. На Шапићев предлог за секретара Скупштине изабрана је Татјана Китановић, која је до сада била шеф кабинета председника ГО Нови Београд. Ситуација након избора који су одржани 21. јуна довели су до "тесне" ситуације на Новом Београду, а копља су се ломила између СНС и листе Александра Шапића. Након приговора који је СНС упутио локалној изборној комисији, поновним пребројавањем гласова утврђено је да је Шапићева листа била у минималној предности.

Странка досадашњег председника има 23 одборника, СНС 22 мандата, а коалиција СПС и Јединствена Србија у парламенту имају четири одборника.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Dr Zvonko

08.09.2020. 19:18

Чини се да ће бити јединствена скупштина оштине, па се надам да ће сву енергију трошити на развијање општине НБГ! Срећно у даљем раду! СССС.