НОВА ИЗВРШНА ВЛАСТ У ШЕСТ ПРЕСТОНИЧКИХ ОПШТИНА: Жена на челу Вождовца, остали Коларић на Чукарици и Јовичић на Палилули

Е.Б.Р.

05. 09. 2020. у 05:50

ОДБОРНИЦИ чак шест општина јуче су на седницама одабрали нову извршну власт.

НОВА ИЗВРШНА ВЛАСТ У ШЕСТ ПРЕСТОНИЧКИХ ОПШТИНА: Жена на челу Вождовца, остали Коларић на Чукарици и Јовичић на Палилули

Фото П.Милошевић

 Заседало се на Вождовцу, Чукарици, Звездари, на Палилули, Савском венцу и у Младеновцу. Сви одабрани, од којих су неки продужили мандат, из редова су Српске напредне странке, која је освојила већину мандата на јунским изборима. Општину Вождовац први пут у историји водиће жена.

ВОЖДОВАЦ - На јучерашњој седници уместо досадшњег Александра Савића, за председницу је изабрана Ивана Томић Илић, досадашња чланица већа. Овај избор подржали су одборници СПС-ЈС, и са изборне листе "Александар Шапић - СПАС", тако да ће заједно са СНС чинити власт на Вождовцу. Именовање је пропраћено бурним аплаузом и вишеминутним овацијама, а у једном тренутку чак су се и завијориле српске заставе. Новоизабрана председница добила је и неколико букета цвећа.

- Желим да идем уздигнуте главе испред својих пријатеља, комшија, рођена сам и одрасла на Вождовцу - рекла је Томић Илић по именовању. - Врло сам емотивно везана за сваки крај. Желим да буде најразвијенија општина.

Фото З.Јовановић


Одмах после именовања, Ивана Томић Илић упутила се у обилазак радова на асфалтирању Ђурђевданске улице у Кумодраж селу.

Председници ће помагати заменик Слободан Симоновић са листе СПС-ЈС. Занимљиво је да се досадашњи председник Општине Александар Савић, који је четврти на листи одборника СНС, није појавио на јучерашњој седници, што су у паузи коментарисали и други одборници, а разлог изостанка није наведен.

Фото З.Јовановић


ЧУКАРИЦА - Чукаричани су ишли "на проверено", те је Срђану Коларићу, досадашњем председнику ове локалне самоуправе, продужен мандат на још четири године. На почетку седнице потврђени су мандати Саши Радуловићу са изборне листе "Суверенисти", његовој партијској колегиници Хани Адровић, као и Марији Спасић са изборне листе "Александар Шапић - Победа за Чукарицу".

Како је рекао Коларић, обраћајући се одборницима, посебан акценат биће стављен на комунално и инфраструктурно уређење, које ће се интензивно спроводити у свим насељима. Очекује се усвајање ПДР за уређење 640 хектара на Макишком пољу, али и претварање простора Шећеране у културну целину.

- Желимо да сви житељи Чукарице имају нове путеве, амбуланте, игралишта за децу, уређене школске и предшколске објекте, просторе за културу и дружење - рекао је Коларић.


Заменик председника ГО Чукарица, Бранислав Ћелић остаје Коларићева десна рука.

Фото П.Милошевић


ЗВЕЗДАРА - Одборници општине Звездара поверење су за наредни период дали Владану Јеремићу, досадашњем члану Већа ове локалне самоуправе. За његову заменицу изабрана је дама - Драгана Ђурић.

- Када сам пре четири године постао члан Већа, поставио сам агенду одређеног броја ствари и проблема које је требало решавати. Ново руководство очекују изазови почев од Петог паркића, Миријевског булевара, гробља у Малом Мокром Лугу, Степиног гаја, платоа испред Вуковог споменика, изградње две школе и два вртића, а све у циљу побољшања квалитета услова живота становника општине Звездара - рекао је новопостављени председник.

САВСКИ ВЕНАЦ - Некадашња председница Општине Савски венац Ирена Вујовић дужност је препустила Милошу Видовићу. Одборници ове локалне самоуправе испратили су је аплаузом, а за новог председника гласали су једногласно.

- Желим да се захвалим Ирени Вујовић на указаном поверењу. Четири године сам био део њеног тима, знам колико је предано радила. Неће ми бити лако да постигнем њене резултате. Наш приоритет у будућности биће да се још више приближимо грађанима. План је да ГО Савски венац остане епицентар инфраструктурних делатности - рекао је Видовић.

За Видовићевог заменика одабран је некадашњи члан Већа Урош Трипковић.


МЛАДЕНОВАЦ - Одборници ГО Младеновац изгласали су поверење Владану Глишићу и у наредне четири године. Његов заменик у будућем мандату биће из редова СПС - Дејан Вићевац.

ЈОВИЧИЋ ЈЕДНОГЛАСНО ОПЕТ НА ПАЛИЛУЛИ

Фото: Танјуг

И на челу Општине Палилула остаће Александар Јовичић, што је пропраћено громогласним аплаузом одборника. На предлог актуелног председника, његов заменик остаће Дарко Пауновић са изборне листе СПАС.

- У претходне четири године било је много недаћа, поплава а ту је и корона. Све што је чекало претходних 40 година, очекујемо да се среди. Ово неће бити фиксна поставка Скупштине и на шест месеци правићемо пресек. Мораће да се ради, да оправдамо зашто смо изабрани. Ако не будемо добри, треба да се повучемо и препустимо бољима - рекао је Јовичић, који је био и једини кандидат. - Морамо да покажемо енергију, рад, дисциплину и да оправдамо оно због чега смо изабрани, како би и у будућности могли очекивати подршку грађана, односно наших комшија. Хвала вам пуно, верујем да ћемо направити добре резултате.

За заменика председника општине Палилула, на предлог Александра Јовичића, изабран је Дарко Пауновић испред листе "Александар Шапић - победа за Палилулу".

 
ЗАБОРАВИЛИ НА ДИСТАНЦУ


ОД узбуђења, одборници Вождовца су у једном тренутку заборавили на прописане епидемиолошке мере. Именовање нове председнице, осим аплаузима, пропраћено је и међусобним загрљајима, а понеки нису имали ни заштитне маске.
 
НОВИ БЕОГРАД


И ДОК су готово све престоничке општине одабрале своје председнике, ГО Нови Београд још није одржала ни прву, конститутивну седницу. Ова локална самоуправа заказала је заседање за понедељак.

Подсетимо, велика се прашина подигла када је досадашњи председник Александар Шапић прогласио победу на локалу за један мандат. Међутим, испоставило се да је ипак СНС завладала и овом општином после јунских избора, због чега је затражено поновно бројање гласова.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)