ИНЦИДЕНТ ИСПРЕД ЗГРАДЕ КАТАСТРА: Претучени адвокати, напао их радник обезбеђења

Н.Б.

05. 09. 2020. у 07:52

ИНЦИДЕНТ ИСПРЕД ЗГРАДЕ КАТАСТРА: Претучени адвокати, напао их радник обезбеђења

Фото Установа у Омладинских бригада у Новом Београду

АДВОКАТИ Драгослав Љубичановић и Стефан Стојков нападнути су јуче у Катастру у Улици Омладинских бригада на Новом Београду!

Одатле су због задобијених повреда превезени у Ургентни центар. Њих је након расправе око уласка у зграду, ударио службеник Катастра, а Љубичановић, који је иначе секретар Адвокатске коморе Београда, од ударца је изгубио свест.

Стојков за "Новости" истиче да је јуче за 10.40 имао заказан термин у Катастру, како би предао поднесак. Међутим, према његовим речима, неколико пута су пролонгирали да га пусте:

- Иако сам на време заказао термин, нису ме пуштали да уђем. Дошло је до препирке, а обезбеђење је у једном моменту почело да ме вређа. Позвао сам Љубичановића да га обавестим шта се догађа и он је убрзо дошао. Кад је стигао, из зграде је изашао један човек. Песницом је ударио прво мене у главу, па колегу. Убрзо је дошла Хитна помоћ и одвезли су нас у Ургентни центар. Нападнути смо док смо обављали своју службену дужност, уз све могуће увреде.

Фото Приватна архива

Стефан Стојков


Драгослав Љубичановић истиче да је дошао по позиву колеге.

- Човек који је изашао из зграде кад сам стигао рекао је да је радник Катастра и почео је да ми се уноси у лице. Замолио сам га да се помери. У следећем тренутку сам имао прекид филма, а освестио сам се у Ургентном центру. Ту су ми рекли да је тај човек ударио прво колегу, а онда мене, након чега сам пао.

Фото И.Маринковић


Према његовим речима, том приликом је задобио хематом на потиљку, а има и расцеп усне и носа. Љубичановић истиче да су га пошто је пао, поливали водом, у покушају да га освесте.
- Тражићемо да се прегледају снимци са камера, како би се тачно утврдило шта се догодило - истиче Љубичановић. - Дошли смо послом, као адвокати, а доживели да нас неко тако удари. О свему су обавештени полиција и Тужилаштво.

РЕАКЦИЈА КОМОРЕ, ТРАЖЕ ОБЈАШЊЕЊЕ

КОМОРА ће захтевати од Катастра објашњење у вези са свим околностима напада на наше колеге - рекао је Виктор Гостиљац, председник Адвокатске коморе Србије. - Ово што се десило можда није изненађење, јер се ради о Катастру, служби која можда тренутно представља најнеефикасију карику у државном систему. То је херметички затворен систем без сваке контроле, где грађани тешко долазе до остваривања својих права. Рад Катастра и све мањкавости његовог поступања у наредом периоду ће бити предмет нарочите пажње Коморе, јер је ово што се десило колегама само последица "дугогодишњег осионог понашања које се осећа у њиховом раду и поступању."

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)

Kiza

05.09.2020. 11:49

Чуј ово "...Нападнути смо док смо обављали своју службену дужност..." Па бар би адвокати требало да знају да приватни предузетници ни у ком контексту не могу вршити "службену дужност"! О томе да би те неко напао "из чиста мира" док си ти мирно чекао свој ред, звучи прилично натегнуто! А ако их обезбеђење није пуштали да уђу, то је вероватно због превентивних епидемиолошких мера, али замисли ти господу адвокате да чекају у реду, не бива то! Они су изнад закона. Пекаре инспекција затвара због фискалних рачуна, а господа "одокативно" деру клијенте и нико им не може стати на пут! За њих фискална обавеза не постоји!

marija

05.09.2020. 14:46

Подршка службенику катастра! Господа адвокати да се науче реду и култури и да чекају у реду као и сви ми остали смртници који чекамо, где год да дођемо. Шта мисле да су, богом дани, имају круну на глави, шта ли???? Адвокати су држава у држави и изузети су од фискалних рачуна и иду ђоном на образ, а и на врата!