ЛУКСУЗ СТИЖЕ И НА КОСМАЈ: У Рогачи код Сопота, на обронцима планине, ниче туристички комплекс

С. Б. МИЛОШЕВИЋ

04. 09. 2020. у 16:30

ЛУКСУЗ СТИЖЕ И НА КОСМАЈ: У Рогачи код Сопота, на обронцима планине, ниче туристички комплекс

Фото: В. Н.

НА обронцима Космаја, са сопотске стране, у месту Рогача, почела је градња туристичког комплекса са хотелом, апартманима и апартманским кућама.

Градњу комплекса на само километар од Споменика палим борцима председник Општине Сопот Жика Милосављевић оцењује као навећи подстрек за туризам тога краја.

Планина Космај, једна је од најпитомијих планина у Србији, и има статус заштићеног природног добра и ваздушне бање.

Како Милосављевић наводи, идеја градње комплекса је одлична и допринеће развоју Космаја, који иако је ваздушна бања, није развијен у туристичком смислу.

- Видео сам пројекат и одличан је. То ће бити први луксузни хотелски комплекс на планини. Сече дрвећа није било, већ су на месту градње биле њиве и врзина, која је раскрчена - наводи Милосављевић.

- Грађевинско земљиште се води као ливаде и њиве пете категорије. Радићемо у три фазе и све ће бити завршено за две године. Ниједно дрво неће бити исечено. Напротив, све је подређено очувању природе. На првом састанку са председником Општине Сопот јасно смо се усагласили да нам је очување природе на првом месту и главни услов да уопште уђемо у овако велику инвестицију која ће допринети развоју тог дела Србије - кажу инвеститори.

Фото: В. Н.

На планини удаљеној 55 километара од Београда биће саграђено 18 засебних апартманских кућа површине 62 квадрата на пет до седам ари плаца. Према наводима инвеститора, укључена је и могућност изградње базена на плацу, а кажу и да је планирано да свака кућа има карактеристике SMART home објекта, обезбеђено паркинг-место и "загарантован поглед" на прелепу природу планине Космај.

Осим кућа, градиће се и 84 апартмана, који ће бити распоређени у четири вишеспратнице, површине од 45 до 75 квадрата.

Будући хотел имаће луксузни велнес и спа центар, ресторан и апартмански део, два отворена и два затворена базена различитог типа у склопу хотела.

Свакодневно одржавање смештајних јединица и заједничких простора и површина и уређења комплекса биће централизовано.

Фото: В. Н.

 
ОРГАНСКА БАШТА

У ОКВИРУ комплекса наводно ће се налазити и башта са органски узгајаним намирницама доступна свим посетиоцима комплекса.

То би требало да додатно употпуни туристичкку понуду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)