СОПОТ И БАРАЈЕВО ДОБИЛИ ПРЕДСЕДНИКЕ ОПШТИНА: Глас досадашњим руководиоцима, Жика "Тито" добио и десети мандат

А. В. В.

03. 09. 2020. у 09:50

СОПОТ И БАРАЈЕВО ДОБИЛИ ПРЕДСЕДНИКЕ ОПШТИНА: Глас досадашњим руководиоцима, Жика Тито добио и десети мандат

Фото: В. Н.

ЖИВОРАД Милосављевић, дугогодишњи председник ГО Сопот, поново је изабран за првог човека ове општине.

 Чувени Жика се више од три деценије налази на челу Сопота, а на седници скупштине му је потврђен јубиларни, десети мандат. Слободану Бати Адамовићу одброници су јуче други пут указали поверење и једногласно га одабрали за председника општине Барајево.

На седници Скупштине општине Сопот за заменика председника изабран је Владан Лукић, као и нови чланови већа: Драгана Чолић, Миливоје Вилотијевић, Радољуб Јовановић, Зорка Денић и Жарко Марковић. Живорад Милосављевић Жика је једини председник општине у Републици Србији са дугогодишњим непрекидним мандатом, а први пут је "фотељу" заузео у новембру 1989. године.

Жика је у јавности познат и као Тито из Сопота због своје дугогодишње владавине општином под Космајем, али и велике слике Јосипа Броза Тита коју поносно држи у свом кабинету.

КАНДИДАТ ГРУПЕ ГРАЂАНА

МИЛОСАВЉЕВИЋ је 1989. године први пут биран за председника Градске општине Сопот као члан Савеза комуниста, након тога као члан СПС на вишестраначким изборима од 1990. године. Седми пут, 2004. године, изабран је за председника Општине као кандидат групе грађана.

Слободан Бата Адамовић је кормило Градске општине Барајево први пут преузео у јуну 2016. и од тада је на челу ове локалне самоуправе. На јучерашњој седници поново је изабран за првог човека Барајева, а одборници су једногласно одлучили да Адамовић настави да води општину.

Место заменика председника општине Барајево задржао је Славко Гајић, а у састав општинског већа ушли су: Александар Делић, Иван Васиљевић, Драган Радојичић, Радиша Ђорђевић, Јелена Јанковић, Милан Димитријевић, Урош Николић, Урош Пауновић, Ненад Савић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)