КРЕНИ-СТАНИ ДО УЛАЗА НА "СМЕДЕРЕВАЦ": Житељи грочанских насеља у шпицевима упадају у велике гужве код искључења за Миријево

Ј.Динчић

01. 09. 2020. у 11:47

КРЕНИ-СТАНИ ДО УЛАЗА НА СМЕДЕРЕВАЦ: Житељи грочанских насеља у шпицевима упадају у велике гужве код искључења за Миријево

Новости

САОБРАћАЈНИ колапс и свакодневно чекање на одређеним деоницама Смедеревског пута вишегодишњи је проблем са којим се сусрећу становници грочанских насеља.

Један од највећих недостатака ове деонице су гужве које се стварају код укључења и искључења за насеље Миријево. Светлосна сигнализација не постоји, као ни средња трака којом би се аутомобили искључивали на раскрсници Смедеревског пута и Улице Нине Кирсанове.

Овом деоницом саобраћа и потез 300 јавног градског превоза, тачније осам линија, не рачунајући аутобусе са ознаком 308, који се код Основне школе "Драгојло Дудић" са Смедеревског пута искључују ка Великом Мокром Лугу. Проблем су и ретка издвојена стајалишта за аутобусе, а већина линија која саобраћа овом трасом креће се у размаку од осам минута, па је интензитет саобраћаја знатно појачан.

- Возила која скрећу ка Миријеву и укључују се из Миријева стварају огромну гужву, јер не постоје семафори, а у шпицу гужва буде од школе у Малом Мокром Лугу до раскрснице са Улицом Нине Кирсанове, што је колона дуга и до три километара - објашњава Мирко Радић из Лештана. - Чим се прође ова деоница, гужве као да никада није било, јер од Калуђерице до Винче постоје два семафора, па су гужве знатно мање.

Наш саговорник додаје и да су се надлежном Секретаријату за саобраћај обраћали неколико пута, али одговор нису добили. Један од предлога био је да се код искључења за Миријево направи проширење, а да се код укључења на Смедеревски пут постави семафор. Молбе су проследили и општини Гроцка, са додатним дописом како би се макар закрпиле рупе на коловозу који је у лошем стању. Један од предлога је био и да се коловоз прошири на оним местима где је то могуће. Предата је и инцијатива да се успостави минибус линија која ће повезивати Миријево и Калуђерицу, јер многи путници користе овај пут како би преко Миријева брже стигли до Карабурме. За сада је све само слово на папиру, за које се житељи надају да ће бити спроведено у дело.

ГУЖВЕ И У УСТАНИЧКОЈ УЛИЦИ

ОКРЕТНИЦА трамваја на Устаничкој је истовремено и окретница аутобуса са ознаком 300.

Прве гужве стварају се у делу од раскрснице Булевара краља Александра и Устаничке улице, где је у размаку од једног километара постављено пет семафора.

ПЕШАЦИ

НА делу од Смедеревског пута до Калуђерице, нема ни једног семафора који би пешацима олакшао превоз. Зебре су исцртане само на три места, па су пешаци често принуђени да претрчавају преко ове прометне саобраћајнице.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)