ЗЕЛЕНА ОАЗА НА ВОЖДОВЦУ: Фото-репортер “Новости” Игор Маринковић оплеменио простор испред своје зграде

С. В.

30. 08. 2020. у 09:12

ЗЕЛЕНА ОАЗА НА ВОЖДОВЦУ: Фото-репортер “Новости” Игор Маринковић оплеменио простор испред своје зграде

Фото И. Маринковић

ПРОСТОР испред зграде у Краљевачкој улици 80 на Вождовцу изгледа као улаз у малу ботаничку башту, за шта су заслужни воља и вредне руке фото-репортера "Вечерњих новости" Игора Маринковића.

У овој згради живи од рођења, а ванредно стање услед пандемије вируса и време ограниченог кретања подстакли су га да улепша заједнички простор испред улаза.

Посадио је цвеће у саксијама, сам је направио ниску дрвену оградицу којом је "заштитио" зелену оазу, као и жардињере којима је украсио прозор свог дома у приземљу.

- Прошле године сам средио улазни ходник у згради - прича Игор. - Прво сам окречио зидове, после чега сам израдио и урамио неке од својих фотографија и окачио их изнад поштанских сандучића, да оплемене простор. Време у ванредном стању, кад смо данима били затворени у становима, желео сам да искористим на прави начин. Цвеће обожавам, па сам мало помало сређивао простор испред зграде, јер немам терасу на којој бих направио своју зелену оазу. Колико љубави даш цвећу, толико ти се и врати, што се показало као тачно.

Током летњих месеци ужива у својој цветној оази, али и даље ради. Сваки слободни тренутак користи за сређивање своје баште.

Фото И. Маринковић

Како нам је рекао, комшије су се одушевиле, али нису биле много расположене да се лате посла.

НИЈЕ КРАЈ

ЈОШ нисам завршио све оно што сам планирао - напомиње Игор. - Желим да посадим још цвећа и да средим стазице између тих аранжмана. Социјалну дистанцу због које се не грлимо и не љубимо надоместио сам у љубави и контакту са цвећем и биљкама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)