МЕРЕ УБЛАЖЕНЕ, АЛИ НЕМА МЕСТА ОПУШТАЊУ: Радојичић о епидемиолошкој ситуацији у Београду

Танјуг

28. 08. 2020. у 14:30

МЕРЕ УБЛАЖЕНЕ, АЛИ НЕМА МЕСТА ОПУШТАЊУ: Радојичић о епидемиолошкој ситуацији у Београду

Фото В. Данилов

Епидемиолошка ситуација у Београду је боља нешто што је била у претходном периоду, али нема места опуштању, изјавио је градоначелник Београда Зоран Радојичић и изразио очекивање да ће одлуке републичког Кризног штаба, усвојене на данашњој седници, ступити на снагу већ у поподневним сатима или од поноћи.

Међу тим одлукама је и да је максималан дозвољени број особа на јавним окупљањима у отвореном и затвореном простору повећан са 10 на 30 што је, каже градоначелник за Танјуг, веома значајно за становнике главног града.

- Радно време трговинских објеката продужава се до 23 сата што је такође веома значајно свим Београђанима, а када је реч о угоститељским објектима, они који имају баште моћи да раде до један сат иза поноћи, а у затвореном простору ће моћи да се ради до 21 сат, као што је било и до сада - рекао је Радојичић.

Говорећи о томе када ће ове одлуке ступити на снагу, рекао је да је процедура таква да се после седнице републичког Кризног штаба и објављивања одлука одржи седница градског Кризног штаба која те одлуке потврђује, након чега оне одмах ступају на снагу.

- У складу са тим, верујем да ће ове одлуке ступити на снагу данас у поподневним сатима или од поноћи - додао је Радојичић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)