РУШЕ НЕЛЕГАЛНО НА "БЕТОН ХАЛИ": Министарство грађевинарства наложило уклањање објекта

С. ВИДАЧКОВИЋ

28. 08. 2020. у 11:30

РУШЕ НЕЛЕГАЛНО НА БЕТОН ХАЛИ: Министарство грађевинарства наложило уклањање објекта

Фото: М. Анђела

НЕЛЕГАЛАН објекат на крову "Бетон хале" у Карађорђевој улици биће уклоњен, потврђено је "Новостима" из Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Дивље градилиште подно Калемегдана је, после пријаве суграђана, затворено 7. августа. Из ресорног министарства нису прецизирали када ће он бити срушен, али су нам рекли да, после стављања траке о забрани и обустави градње, Београђани нису пријавили наставак радова.

И даље је непознато ко је и шта намеравао да сагради на крову "Бетон хале" на обали Саве. Док надлежни нису реаговали, бахати инвеститор је поставио четири реда оплата за бетонирање, као и арматуру, без икакве грађевинске дозволе и табле са подацима о радовима.

Из надлежног министарства су нам рекли да је републички грађевински инспектор обилазио ову локацију неколико пута после издатог решења о забрани наставка радова.

- Након затварања градилишта 7. августа, није било пријава грађана да су радови настављени - објашњавају, за наш лист, из Министарства грађевинарства. - Без обзира што није било накнадних пријава да су настављени грађевински радови, грађевински инспектор је обилазио предметну локацију и констатовао да су у тренутку обиласка грађевински радови били обустављени, те да нису настављани и да није уклоњен службени знак "затворено градилиште". Републички грађевински инспектор је донео решење о уклањању предметних изведених радова.

ЗАБРАНИЛИ ПРОЛАЗ

НА САМОМ улазу у затворено градилиште непознати инвеститор је, када су почели радови, поставио обавештење да је пешацима ту забрањен пролаз. Иначе, Београђани су до тад неометано овуда шетали и уживали у погледу на Саву, па су били додатно револтирани када су схватили да им је нелегални градитељ блокирао шетачку трасу.

Надлежни су, после надзора у овом делу Карађорђеве улице 7. августа, одмах донели решење о обустави радова и поставили га на нелегално градилиште, запечатили су грађевинске машине, омотали цео "објекат" црвеном траком. Занимљиво је што инспектори нису затекли мајсторе у тренутку надзора, а како смо сазнали, неимари се више нису појавили на овој локацији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)