ОБНОВА УЛИЦЕ КРАЉА МИЛУТИНА НА ВРАЧАРУ: Шири тротоари и још места за паркирање

С. Б. М.

23. 08. 2020. у 08:02

У УЛИЦИ краља Милутина радови на обнови увелико су у току. Реконструкција саобраћајнице, од Тиршове до Немањине, почела је 22. јула, а рок за завршетак радова је 31. август.

ОБНОВА УЛИЦЕ КРАЉА МИЛУТИНА НА ВРАЧАРУ: Шири тротоари и још места за паркирање

Фото ВН

За обнову су задужене екипе ЈКП "Београд пут", а судећи према садашњем изгледу, девет дана биће довољно да све заврше на време.

Улица краља Милутина се ради на основу програма радова ЈП "Путеви Београда" за 2020. годину.

- Предвиђено је да се изврши комплетна замена коловозне конструкције, реконструкција тротоара и паркинга са заменом ивичњака. До сада су урађени носећи асфалтни слојеви на делу од Бирчанинове и Тиршове као и комплетни припремни радови, док се на делу од Немањине до Бирчанинове припремни радови за асфалтирање приводе крају - кажу у "Београд путу".

ПРИЗРЕНСКА ПРОХОДНА

ЗАВРШЕНИ су и радови у Призренској улици. Због обнове водоводне мреже, које је изводило ЈКП "Београдски водовод и канализација", за саобраћај је од 28. јула била затворена ова саобраћајница од Зеленог венца до Теразија. Због тога, у преподневном и поподневном шпицу, у Бранковој су се правиле велике гужве, пред улаз у Теразијски тунел.

И репортери "Новости" уверили су се јуче у напредак радова. Тротоари су проширени, па сада и баште локала могу да заузму већу површину. По асфалтирању, биће исцртана и места за паркинг. Коловоз јесте сужен у односу на пређашњи изглед, али довољан је да пролазе возила.

Ова једносмерна саобраћајница реконструисана је по сличном принципу као и Ресавска улица прошле године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Aca

23.08.2020. 20:50

Све је то лепо само има једна грешка у наслову. Тај део улице Краља Милутина није на Врачару, него на Савском венцу. Од Немањине до Крунске је врачарски део Краља Милутина. Извините и хвала.