ЦРТЕЖЕ ЗА ЛИНИЈСКИ ПАРК МЛАДЕ НАДЕ АРХИТЕКТУРЕ ИМАЋЕ ПРОДУЖЕН РОК ЗА ТИМОВЕ

М. СТАНОЈКОВИЋ

18. 08. 2020. у 06:11

ЦРТЕЖЕ ЗА ЛИНИЈСКИ ПАРК МЛАДЕ НАДЕ АРХИТЕКТУРЕ ИМАЋЕ ПРОДУЖЕН РОК ЗА ТИМОВЕ

Фото Д. Милованов8ић

МЛАДЕ архитекте које су добиле шансу да раде на пројекту изградње Линијског парка, од Бетон хале до Панчевачког моста, у потезу од 4,6 километара, добиће продужетке.

Иако је целокупан посао 52 стручањака, подељених у 10 тимова и исто толико тематских целина, које ће чинити један мозаик, требало да буде готов првог дана септембра, због тренутне ситуације са вирусом корона, тимови неће моћи да заврше све до првобитног рока.

Како за "Новости" објашњава Марко Стојчић, градски архитекта, биће им дато још мало времена како би посао привели крају.

- Продужићемо им до 15. септембра. Требало би да се од свих тих целина уради један рендер за цео потез. У плану је и да се направи филм, па се очекује да то буде све готово до краја септембра - објашњава Стојчић.

ДВЕ ГОДИНЕ

ПРЕМА досадашњим проценама, очекује се да ће градња трајати око две године. Пројекат ће коштати између 40 и 50 милиона евра, а половина средстава биће прикупљена из различитих донација.

Након што су представљене јавности, архитекте су се повукле у своје канцеларије и раде на осмишљавању и оживљавању потеза од Бетон хале до Панчевачког моста. Њиховим радом координира Град Београд, заједно са невладиним организацијама, Архитектонским факултетом и другим институцијама.

План је урбана трансформација железничког коридора, а користила би се некадашња железничка пруга за формирање јавног градског простора који повезује друге просторе. Целине ће бити парковске, културне, едукативне, спортске и комерцијалне. Могуће је да мултуфункционални плато за изложбе, фестивале, као и уметнички и музички павиљон.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)