НОВА АПЛИКАЦИЈА "ПАРКИНГ СЕРВИСА" ЗА ПЛАЋАЊЕ: Возаче наводи до слободног места

С. Б. М.

18. 08. 2020. у 08:33

НОВА АПЛИКАЦИЈА ПАРКИНГ СЕРВИСА ЗА ПЛАЋАЊЕ: Возаче наводи до слободног места

Фото Тањуг

НОВА апликација за плаћање паркирања и навођење до најближег слободног паркинг места ЈКП "Паркинг сервис" од јуче је доступна Београђанима.

Како су "Новости" већ писале, апликација аутоматски лоцира у којој зони се налази возило и кориснику омогућава да брзо, једноставно и сигурно плати паркирање слањем СМС поруке, платном картицом или средствима која је депоновао на самој апликацији. Плаћање паркирања је без икаквих додатних трошкова.

Новина је да се паркирање у гаражама сада може платити електронски, без одласка на благајну и без контакта са инкасантима. Потребно је само скенирати картицу, коју корисници преузимају на уласку у паркиралиште и плате онлајн директно из апликације.

Фото Тањуг

- Како је у Београду уведен е-Паркинг, информацију о издатим електронским дневним картама, осим на сајту, корисници ће добијати и путем нове апликације. Довољно је да се региструју и "Паркинг сервис" ће им слати обавештење да ли је за то возило издата електронска дневна паркинг карта, као и када им истиче плаћено време паркирања - кажу у ЈКП "Паркинг сервис"

СКЕНИРАЊЕ ЗНАКОВА

ЗВАНИЧНУ апликацију "Паркинг сервиса" за мобилне телефоне корисници могу бесплатно да преузму у Google Play и App Store продавницама. Уједно, то је могуће и једноставним скенирањем QR кода на свим саобраћајним знаковима у зонском подручју паркирања. Ова платформа може да се користи за више возила, једноставним уносом регистарских ознака.

На апликацији постоји и могућност да корисници уплате депозит од 200 до 2.000 динара и тим средствима плаћају све услуге.

Апликација је само један од корака у оквиру е-Паркинга, у складу са тенденцијом дигитализовања услуга комуналних предузећа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

negrus

18.08.2020. 11:50

Jedino su zaboravili da obaveste potrosace svojih usluga da se vise nece racunati parkiranje po ceni utrosenih minuta, vec se svaki zapoceti sat obracunava u celosti, cime se ponovo zakidaju vlasnici automobila. Naime, ukoliko ste ranije zavrsili posao od uplacene sume, neutrosene minute se obracunavaju kao da ste proveli na parkingu kompletan vremenski termin. Nekorektno, zar ne