ЕПИЛОГ ИНЦИДЕНТА У ЦЕНТРУ БЕОГРАДА: Радници оштетили стан ректорке БУ, инспекција зауставила радове

Ј. Г. - Љ. Б.

15. 08. 2020. у 22:28

ГРАЂЕВИНСКА инспекција изрекла је меру забране даљег извођења радова грађевинској фирми "Самекс" на изградњи објекта у београдској Рузвелтовој улици 21, након несвакидашњег инцидента који се догодио у петак увече.

ЕПИЛОГ ИНЦИДЕНТА У ЦЕНТРУ БЕОГРАДА: Радници оштетили стан ректорке БУ, инспекција зауставила радове

Фото В. Данилов

Радници ове фирме наливали су стубове, а током радова пукла је оплата и урушила зид суседне зграде, односно стамбене јединице у Ивановачкој 10.

Том приликом, у стан Иванке Поповић, ректорке Београдског универзитета, улила се већа количина бетона, а повређених, срећом, није било.

Секретаријат за инспекцијске послове, како је саопштено, реаговао је исто вече на позив оперативног центра, након чега је грађевинска инспекција без одлагања изашла на ову адресу. Увиђај је обављен у присуству власника стана, полицијских службеника, одговорног извођача радова и надзорног органа. Инвеститор радова, иначе, поседује правоснажну грађевинску дозволу и потврду о пријави радова, али је након констатовања свих релевантних чињеница, грађевински инспектор изрекао меру забране даљег извођења радова, до уклањања узрока опасности, као и обавезно извођење свих радова и предузимање мера ради безбедности суседног објекта.

- Мислим да је најважније већ речено. Сада је све на стручним и правосудним органима, који треба да ураде свој посао - кратко је, за "Новости", прокоментарисала ректорка хаварију у свом стану.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Dragan

17.08.2020. 06:28

Radnici ulili beton u stan u susednu zgradu. Dokle će koje kakve firme čudnih naziva i još čudnijeg profila zaposlenih da divljaju po gradu. Tiho i skoro bez ikakvih reakcija su uništeni veliki građevinski kombinati koji su sve ovo oko nas izgradili, a onda su nastupile neke "buvljak" firme koje nema šta ne mogu da trajno upropaste. I nikom ništa. U najboljem slučaju kilavo izvinjenje "Izvinite nismo hteli, ali eto dešava se".