БЕОГРАЂАНИ МАСОВНО САКРИВАЈУ ТАБЛИЦЕ: Хоће да преваре Око соколово, а ево да ли је то заиста могуће

Новости онлине

среда, 12. 08. 2020. у 15:12

БЕОГРАЂАНИ МАСОВНО САКРИВАЈУ ТАБЛИЦЕ: Хоће да преваре Око соколово, а ево да ли је то заиста могуће

Foto: Фејсбук/Горан Весић

ЗАМЕНИК градоначелника Београда Горан Весић реаговао је на то што грађани покривају таблице на аутомобилима како не би Око соколово могло да их сними и казни.

"Било је ових дана бахатих возача који су покушавали да буду још бахатији па су помислили да систем "Око соколово" преваре покривајући таблице. Пошто су сви кажњени да им објасним како функционише систем, написао је заменик градоначелника Београда на свом Фејсбук профилу и објаснио да када камере сниме прекривену таблицу активира се аларм и најближа патрола комуналне милиције и Паркинг сервиса долази на лице места.

Када камере сниме прекривену таблицу истог часа се активира аларм који добија најближа патрола комуналне милиције и Паркинг сервис. Патроле круже по зони у којој ради систем Око соколово.

Било је ових дана бахатих возача који су покушавали да буду још бахатији па су помислили да систем Око соколово преваре...

Posted by Горан Весић on Среда, 12. август 2020.

У року од неколико минута поред овако бахато паркираног аутомобила долази патрола. Ако се власник појави тада му се на лицу места наплаћује прекршај, а ако нема никог возило односи паук, па власник када се једном појави плаћа и казну и трошкове одношења аутомобила.

Рецимо на слици где се види паук један бахати возач је јутрос у Кнеза Милоша паркирао на пешачком прелазу и прекрио таблице.

И мисли да је паметан и да може да превари систем. Сада може да дође по свој аутомобил на плац Паркинг сервиса, да плати прво трошкове паука, а потом и казну од 25.000 динара. На другим сликама су примери других бахатих возача који су покушали да сакрију таблице и који су санкционисани.

Савесни возачи и пристојни грађани биће заштићени од терора бахатих возача. То обећавам у име Београда!", написао је Горан Весић на Фејсбуку.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (12)

Evo ja

13.08.2020. 22:54

@Klirit1969 - @Klirit1969 Pa pravi sam, ko ti brani ? Kako si to ti zadužio državu i sugradjane da ti oni duguju napraviti garažu ? Tvoj auto, tvoj problem, trebao si misliti o parkingu prije nego što si ga kupio. Vidi molim te, imam auto, dajte mi garažu.... Oćeš i benzin da ti kupimo ??

Drakče Tormak

14.08.2020. 14:54

@Evo ja - Да ли се питаш, зашто при изградњи кућа, траже да се плати и део градскиг грађ.земљишта према броју стамбених јединица, станова, и за паркинг места, испред куће, ако мали плац, а пором дође паркинг сервис и обележи, те опет мораш да плаћаш годишњу чланарину. Или пак, дозволе да приватни инвеститори изграде згеаду до зграде, не водећи рачуна да ли има иједно паркинг место. А да не говоримо што се изгаде чирава насеља, пример Нип, анда нема слободног простора, плаца за вртић,бза ОШ, за амбуланту,.....

Sssss

15.08.2020. 15:28

@Evo ja - Zaduzio je tako sto joj placa porez za koriscenje vozila, porez na imovinu, porez na platu, PDV, putarine, raznorazne takse, treba li jos da ti nabrajam? Ne pravi se previse pametan jer ocigledno nisi. Nije njegov problem sto drzava dozvoljava da gradi ko gde stigne i dize zgradurine nacickane jedna do druge pa onda ljudi nemaju gde da parkiraju. Za sve to je kriva i zaduzena drzava a ne gradjanin.

Aleksandar Vujković

14.08.2020. 10:03

Kad već obećavate da ćete sprečiti bahatost vozača pogledajte npr. Naselje Altina Zemun. Tamo se parking mesta prave na mestima predviđenim za trotoar, da bi investitori mogli da naprave što više stambenog prostora. Tako da Vesiću, nije Beograd samo centar grada.Gledaj malo dalje od svog nosa