НОВА АПЛИКАЦИЈА ЈКП "ПАРКИНГ СЕРВИС": Слободно место уз навођење и још мноштво могућности (ФОТО)

С. Б. МИЛОШЕВИЋ

12. 08. 2020. у 10:02

НОВА АПЛИКАЦИЈА ЈКП ПАРКИНГ СЕРВИС: Слободно место уз навођење и још мноштво могућности (ФОТО)

Фото: Новости

КАКО је најављено прошле седмице, када је пуштен у рад е-паркинг, ускоро би требало и да проради нова апликација ЈКП "Паркинг сервиса" за плаћање паркирања. Иако још званично није представљена јавности, на сајту предузећа су све информације о њој, као и упутство за кориснике.

Нову апликацију, како се наводи, могуће је преузети у Google play/App Store продавници. А њене могућности су бројне.

Тако апликација кориснике може да наводи на најближа слободна паркинг места, и то не не само до гаража и паркиралишта већ и до зона, на места покривена паркинг сензорима.

 

 

Осим што паркирање може да се плаћа СМС поруком, платном картицом, сада је то могуће и депозитом на самој апликацији. Путем мобилног телефона могуће је плаћање паркирања у гаражама, на паркиралиштима, у зонама, као и плаћање издатих дневних паркинг-карата, односно казни.

БЕЗ РЕГИСТРАЦИЈЕ

АПЛИКАЦИЈУ могу да користе и гости, ако не желе да се региструју. Али тада постоји само могућност за плаћање СМС-ом или за навигацију. Ако пак желе плаћање преко платне картице или депозита морају да се региструју. Тада је потребно да се додају регистарске ознаке, а онда и платне картице.

 

 

Како пише на сајту, у гаражама и на паркиралиштима апликација омогућава плаћање паркирања без одласка на благајну. Потребно је унети број паркинг-картице или је усликати, а паркирање се плаћа платном картицом или средствима из депозита на самој апликацији. Уплатом од 200, 500, 1.000 или 2.000 динара на депозит апликације, у само пар кликова корисници могу да плаћају сва паркирања. У зонском систему, апликација аутоматски препознаје зону у којој је возило паркирано и нуди различите могућности наплате.

 

 


Због ослобађања корисника од плаћања банкарских трансакција, како се наводи, уведена су депонована средства, која се са одабране платне картице пребацују аутоматски, без провизије. Допуна депонованог износа се остварује у било ком тренутку уплатом депозита у оквиру секције "новчаника".

Приликом плаћања картицом, за трансакције до 200 динара, кориснику се наплаћује провизија од 10 динара. За износе веће од 200 динара као и депоновање средстава у депозит апликације, ЈКП "Паркинг сервис" сноси трошкове банкарских провизија. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)