ХЕРОЈИ ДОБИЈАЈУ УЛИЦУ: Београд се одужује медицинским стручњацима који су преминули од вируса корона

Novosti online

понедељак, 10. 08. 2020. у 15:01

ХЕРОЈИ ДОБИЈАЈУ УЛИЦУ: Београд се одужује медицинским стручњацима који су преминули од вируса корона

Фото: Приватна архива/Ратко Радетић

КОМИСИЈИ за споменике и називе тргова и улица Скупштине Града Београда 5. августа пристигла је иницијатива Лекарске коморе Србије да се именују улице у Београду по проф. др Радану Џодићу и проф. др Драгану Марковићу, еминентним стручњацима, који су преминули од последица вируса корона.

Председница Комисије Андреа Радуловић је у одговору Лекарској комори Србије навела да би именовање улица по проф. др Џодићу и проф. др Марковићу био чин одавања почасти свим лекарима који су изгубили животе од последица вируса корона.

Она је истакла да то мишљење деле и чланови Комисије за споменике и називе тргова и улица, као и одборници Скупштине града, али пратећи и поштујући досадашњу праксу у раду Комисије, неопходно је да се именовања делова града, као и подизања споменика чине са одређене историјске дистанце.

Због тога је неопходно да прођу минимум три године од нечије смрти, како би се иницијатива нашла на дневном реду Комисије, а затим Скупштине Града Београда, као што је то био случај за патријарха Павла, Велимира Бату Живојиновића, Драгана Николића и остала велика имена која су оставила траг у историји наше престонице.

 

Она им је захвалила на поднетој иницијативи, која ће бити узета у разматрање и усвојена чим се за то створе неопходни услови. Захвалила је и у име свих Београђана нашим највећим херојима, лекарима и медицинском особљу, који се свакодневно боре за животе грађана.

У одговору је позвала Лекарску комору Србије да поднесе и друге предлоге, јер је у прошлости било и других лекара који су својим радом, хуманошћу и делима заслужили да их се Београд сећа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Ana

15.08.2020. 09:15

A mnoge druge stvari ovde mogu da se rade van procedure, čega smo svedoci redovno, a ovako jedna bitna stvar, koja se inače i desila usled pandemije, znači vanredne situacije, ne može . To je samo zato što vlast od toga nema nikakve koristi, oni ionako rade samo ono od čega imaju da se okoriste. Divni , humani i veliki ljudi su izgubili živote, a oni ne mogu ni tu počast da im odaju , skraćivanjem procedure, koja bi verovatno bila moguća samo da je neko od njih bio istaknut član ili simpatizer vladajuće stranke . SRAMOTA !!!