НОВЕ МЕРЕ ЗА АДУ ЦИГАНЛИЈУ: Строги прописи за све купаче на београдском мору

Танјуг

четвртак, 06. 08. 2020. у 11:37

НОВЕ МЕРЕ ЗА АДУ ЦИГАНЛИЈУ: Строги прописи за све купаче на београдском мору

Фото: Танјуг

НА Ади Циганлији се поштују мере које је прописао Градски завод за јавно здравље и оне су јасно изложене на сваком делу овог купалишта, рекао је председник Скупштине града Никола Никодијевић.

- Обавили смо разговор са људима који руководе предузећем "Ада Циганлија" и договорили смо се за увођење и додатних мера. Ради се са максималним бројем спасилаца који, поред тога што воде рачуна о купачима, упозоравају на мере које су тренутно на снази – социјална дистанца, употреба дезобаријера код тушева и дезинфекционих средстава. Ада има својих пет плажа и све су отворене.

Запослени на Ади Циганлији труде се да сви купачи имају свој комфор, али и да буду безбедни – казао је Никодијевић.

Он је истакао да је број купача много лакше контролисати на градским базенима где постоје јасно одређени улази, као и на купалишту Лидо до којег се стиже преко понтонског моста.

- С обзиром на то да се на Аду Циганлију пристиже са свих страна, теже је изводљиво да се овде утврди тачан број људи који користи ово излетиште. Из тог разлога контролишемо да ли људи примењују мере које је донео Градски завод за јавно здравље, а оне кажу да пешкири не могу бити један до другог, осим ако је реч о породицама са малом децом. Такође, лежаљке приватних објеката не могу бити једна до друге, а столови у угоститељским објектима морају бити прописно удаљени.

Инспекција обавља надзор, а ту су и спасиоци који опомињу кориснике на прописана правила. Огромна већина поштује ове мере и верујем да ћемо заједно са грађанима успети да превазиђемо ову ситуацију – казао је Никодијевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Nebojša

06.08.2020. 14:22

Kod nas nista nije moguce iako je prosto. Prvo postave se lezaljke koje se iznajmljuju po minimalnoj ceni od 200 dinara dnevno ili 2 lezaljke i suncobran za 600 dinara. Razmak 2m lezaljki minimalno u svim smerovima od drugih lezaljki. A moze i besplatno ako grad ima pare za to.